Cresc dobanzile la euro. Vezi ce te asteapta

Cresc dobanzile la euro. Vezi ce te asteapta

Anul se anunta extrem de prost pentru foarte multi dintre romanii care au credite in euro. Oamenii primesc deja scrisori de la diverse banci prin care sunt informati ca au de platit rate mai mari. Si asta pentru ca dobanzile au crescut odata cu indicele international de care sunt legate. Bancile sunt obligate de lege

Anul se anunta extrem de prost pentru foarte multi dintre romanii care au credite in euro. Oamenii primesc deja scrisori de la diverse banci prin care sunt informati ca au de platit rate mai mari. Si asta pentru ca dobanzile au crescut odata cu indicele international de care sunt legate. Bancile sunt obligate de lege ca la creditele in euro sa calculeze dobanda pe baza indicelui international EURIBOR la care isi adauga marja. Aceasta dobanda se recalculeaza periodic, la 3 luni, 6 luni sau anual, asa ca deja multi au primit vestea ca vor plati rate mai mari.

Si asta pentru ca EURIBOR a crescut fata de minimele istorice de anul trecut cu aproape o jumate de procent. Cine are o rata lunara de 100 de euro, va scoate din buzunar un euro in plus. Nu pare mult, dar este doar inceputul.

Analistii spun ca indicele international va continua sa creasca, iar atunci cand va ajunge la nivelul de 5% de dinaintea crizei, ratele lunare platite de clienti vor fi cu 10% peste cele de acum.
 

 

SURSA

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos