Creditul punte, o alternativa viabila a creditului fara avans

Creditul punte, o alternativa viabila a creditului fara avans

Casa in care locuiesti a devenit neincapatoare pentru familia ta si ti-ai dori una mai mare, sau pur si simplu vrei sa te muti intr-un ansamblu rezidential modern, care iti ofera un confort mai ridicat. Evident, pentru a-ti pune in aplicare planul, va trebui sa obtii suma necesara pentru o noua investitie. Achizitionarea noii locuinte

Casa in care locuiesti a devenit neincapatoare pentru familia ta si ti-ai dori una mai mare, sau pur si simplu vrei sa te muti intr-un ansamblu rezidential modern, care iti ofera un confort mai ridicat. Evident, pentru a-ti pune in aplicare planul, va trebui sa obtii suma necesara pentru o noua investitie. Achizitionarea noii locuinte apeland la un credit ipotecar cu avans 0 este limitata de nivelul veniturilor sau al garantiilor si nu constituie un avantaj pentru cei cu venituri mai mici. In unele cazuri, costul imprumutului fara avans este mai ridicat decat daca solicitantul contribuie cu un aport. „Cu cat avansul necesar achizitiei de locuinta este mai mic, cu atat imprumutul solicitat de catre un client este mai mare, presupunand la randul sau venituri mai mari din partea clientului, pentru ca acesta sa poata sustina rata lunara aferenta sumei imprumutate”, ne-a explicat Raluca Ghicuta, marketing coordinator Domenia Credit.

O solutie mai putin costisitoare ar fi aceea de a-ti vinde imobilul pe care deja il detii in proprietate, iar suma obtinuta din valorificarea locuintei vechi sa fie depusa ca avans pentru noua locuinta. Insa, in acest caz nu vei mai avea unde sa locuiesti in perioada dintre vanzarea casei vechi si achizitionarea celei noi. Pentru eliminarea acestei neplaceri se poate apela la un credit punte. Practic, apeland la acest tip de credit, prin garantarea cu imobilul vechi banca iti finanteaza avansul pentru noua locuinta.

Creditul punte este un imprumut pe termen scurt, acordat pe o perioada de pana la doi ani. Astfel vei avea timp sa iti vinzi vechea locuinta si sa returnezi imprumutul. Daca tinem cont si de evolutia ascendenta a preturilor de pe piata imobiliara din ultimii ani, este foarte probabil ca la vanzare sa se obtina o suma mai mare decat cea la care a fost evaluata locuinta atunci cand ti-a fost acordat imprumutul. Astfel, diferenta obtinuta o poti folosi chiar pentru achitarea anticipata a unei parti din creditul ipotecar, astfel incat sa reduci efortul financiar lunar sau durata imprumutului.

Deoarece creditul punte se restituie in totalitate la scadenta, pentru acest imprumut se plateste lunar doar dobanda aplicata de banca. „In aceste conditii, creditul punte ramane solutia pentru cei cu venituri medii si mici, care doresc sa contracteze un credit mai mic si sa ofere un avans mai mare in baza unei locuinte detinute in proprietate, pentru a se muta intr-o locuinta mai mare”, evidentieaza Raluca Ghicuta.

In prezent, creditele punte se regasesc la destul de putine banci, in general la cele mari, universale. De asemenea, acest tip de credit beneficiaza de o publicitate destul de scazuta. Insa, pot fi regasite in portofoliile de produse ale Domenia Credit, BCR, BRD, CEC sau Alpha Bank. “Creditul punte este un produs solicitat in proportie relativ mica comparativ cu celelalte produse, fie din cauza faptului ca este necesara existenta unei proprietati, fie din cauza necunoasterii produsului”, ne-a declarat Raluca Ghicuta.

Pentru a putea obtine un astfel de imprumut de la Domenia Credit, conditia de baza este de a-l solicita impreuna cu un credit ipotecar Domenia pentru achizitie. Termenul maxim pe care se acorda este de 2 ani, iar costurile sunt forma din dobanda (EURIBOR / LIBOR 6 luni + marja fixa de minim 4,6 % ) si un comision de 1,3% din valoarea creditului la acordare. Valoarea maxima a acestui imprumut este de 200.000 de euro, iar rambursarea lui in avans nu este comisionata.

Cosmin Meleaca

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos