Creditul pentru incepatori

Creditul pentru incepatori

Doresti sa demarezi o afacere pe o piata inca neexploatata la maximum? Ai o idee inovatoare insa te lovesti de o mare problema: nu ai banii necesari pentru a porni la drum? Primul pas, ca orice roman autentic, este apelarea la prieteni sau rude. Abia in cazul unei nereusite vei incerca si alternativa bancara, vazuta

Doresti sa demarezi o afacere pe o piata inca neexploatata la maximum? Ai o idee inovatoare insa te lovesti de o mare problema: nu ai banii necesari pentru a porni la drum? Primul pas, ca orice roman autentic, este apelarea la prieteni sau rude. Abia in cazul unei nereusite vei incerca si alternativa bancara, vazuta inca de multi dintre noi ca ultima varianta. Pentru multi, aceasta solutie este privita cu mult scepticism. Bancile solicita anumite garantii (avans, ipoteca) si efectueaza o evaluare profesionista a afacerii punand o serie de intrebari mai putin confortabile pentru intreprinzatorul nou-nascut. Tocmai pentru ca este un imprumut pretentios si riscant, creditul start-up nu se afla in portofoliul prea multor banci autohtone, care prefera creditele clasice si sigure. Deschizatori de drumuri pe acest tip de creditare au fost cei de la Banca Transilvania, ca o urmare oarecum fireasca a sintagmei "Banca nr. 1 pentru IMM-uri".

Promovarea puternica a acestui tip de finantare se datoreaza bancherilor, care il vad ca un tip de finantare riscant, sau din pricina lipsei clientilor, care prefera imprumuturile de la rude? Ai incercat si tu sa contractezi un credit start-up? Lucrezi in sistemul bancar si cunosti detaliile acestui tip de finantare? Ai reusit sau ai de gand sa deschizi o noua afacere si nu cunosti care sunt pasii ce trebuie urmati pentru obtinerea unui astfel de credit? Vino si tu la Cafeneaua Bancara, locul in care clienti, bancheri si jurnalisti discuta liber si spune-ti experientele, nelamuririle, trucurile si recomandarile legate de creditul start-up.

Catalin Ciuperca
catalin.ciuperca@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos