Creditul ipotecar pe cale de disparitie. Afla de ce…

Creditul ipotecar pe cale de disparitie. Afla de ce…

Bancherii de pe piata locala asteapta, nu prea incantati, sa vada cum vor arata "masurile speciale" de restrictionare a creditarii in valuta pe care le pregateste Banca Nationala. Creditarea ar putea sa incetineasca semnificativ dupa o restrictionare a imprumuturilor in valuta, mai ales daca viitoare masuri vor viza si creditele ipotecare. Mai mult, creditul ipotecar

Bancherii de pe piata locala asteapta, nu prea incantati, sa vada cum vor arata "masurile speciale" de restrictionare a creditarii in valuta pe care le pregateste Banca Nationala. Creditarea ar putea sa incetineasca semnificativ dupa o restrictionare a imprumuturilor in valuta, mai ales daca viitoare masuri vor viza si creditele ipotecare. Mai mult, creditul ipotecar risca sa fie omorat daca Banca Nationala va restrictiona creditele in valuta pentru populatie, sustine Rasvan Radu, seful UniCredit. "Dobanzile actuale fac prohibitiva creditarea pe termen lung in moneda nationala. Nu sunt indeplinite toate conditiile pentru o creditare pe termen lung in moneda nationala", afirma Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.

Si oficialii BCR sustin ca acesta actiune a BNR nu este posibila. "In lipsa unei piete financiare pe termen lung in lei, creditarea pe termen lung in moneda locala (in special creditarea ipotecara) este foarte dificila ,iar costurile sale prohibitive datorita riscului de dobanda foarte ridicat".

Este sau nu periculos? De ce aleg romanii creditarea in euro

Clientii care decid sa se imprumute in euro accepta riscul valutar pe care il au de gestionat, insa considera, de cele mai multe ori, ca este un risc gestionabil, in conditiile in care Banca Nationala mentine cursul stabil, iar in ultima perioada leul s-a apreciat fata de moneda europeana.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos