Creditul in lei isi mentine cresterea accelerata

Creditul in lei isi mentine cresterea accelerata

Banca Nationala a Romaniei a prezentat rezultatele indicatorilor monetari pentru luna iunie. Astfel, masa monetara a inregistrat o cresterea de 3,6% fata de luna mai, iar in raport cu aceeasi perioada a anului trecut, masa monetara a crescut cu 28,1%. Pe acelasi traseu ascendent, se situeaza si creditul negurvernamental, care  a crescut in luna iunie

Banca Nationala a Romaniei a prezentat rezultatele indicatorilor monetari pentru luna iunie. Astfel, masa monetara a inregistrat o cresterea de 3,6% fata de luna mai, iar in raport cu aceeasi perioada a anului trecut, masa monetara a crescut cu 28,1%. Pe acelasi traseu ascendent, se situeaza si creditul negurvernamental, care  a crescut in luna iunie cu 5,7% fata de luna mai a.c. De asemenea, creditele in lei s-au marit cu 6,4%… iar cele in valuta cu 5%.  Aceste lucru demonstreaza faptul ca in ciuda dobanzilor ridicate, creditele inca mai reprezinta o deosebita atractie atat pentru populatie cat si pentru persoanele juridice. Creditul in lei isi mentine evolutia inregistrata luna trecuta, observandu-se o dublare a volumului imprumuturilor in moneda nationale acordate in iunie fata de acceasi perioada a lui 2005.

Conform statisticilor bancii, creditele au fost contractate in numar mare de catre persoanele juridice, inregistrand o valoare de 21.778 milioane RON (creditul in lei) si 24.516 milioane RON (creditul in valuta). Depunerile in valuta ale rezidentilor persoane fizice si juridice, exprimate in lei, au crescut cu 2,4%, pana la nivelul de 27.877 milioane RON . Comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, depunerile in valuta ale rezidentilor, exprimate in euro, au inregistrat o majorare de 11,0%, depunerile in valuta ale populatiei au crescut cu 25,7%, iar depozitele in valuta ale persoanelor juridice s-au majorat cu 1,4%. Creditul neguvernamental a avut in luna iunie un sold creditor de 9.113 milioane RON fata de cel din luna mai, 9.566 milioane RON.

Cosmina Doica
cosmina.doicu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos