Creditul de consum va ramane preferatul romanilor

Creditul de consum va ramane preferatul romanilor

Pe termen mediu si scurt, creditele de consum vor ramane in continuare principala forma de imprumut a populatiei, apreciaza prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu. Potrivit oficialului Bancii Nationale, apetitul romanilor pentru astfel de imprumuturi este incurajat de factori precum cresterea veniturilor, diminuarea ratei somajului si eliminarea restrictiilor impuse creditarii. De asemenea, cererea ridicata de bunuri de

Pe termen mediu si scurt, creditele de consum vor ramane in continuare principala forma de imprumut a populatiei, apreciaza prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu. Potrivit oficialului Bancii Nationale, apetitul romanilor pentru astfel de imprumuturi este incurajat de factori precum cresterea veniturilor, diminuarea ratei somajului si eliminarea restrictiilor impuse creditarii. De asemenea, cererea ridicata de bunuri de folosinta indelungata, combinata cu diversificarea ofertelor de bunuri si creditare, precum si refinantarea creditelor pe valori si scadente mai mari vor mentine in continuare creditul de consum in topul preferintelor populatiei.

Pe termen lung insa, locul creditului de consum va fi luat de imprumutul pentru locuinte. "Pe termen lung, previzionam ca va creste cererea de finantare pentru investitii imobiliare in contextul atingerii unui nivel de saturatie in ceea ce priveste creditul de consum si a nevoii tot mai ridicate pe segmentul imobiliar”, a declarat Florin Georgescu. Oficialul BNR spune ca masurile BNR de eliminare a restrictiilor impuse creditarii – precum avansul minim obligatoriu, limitele maxime de indatorare si limitarea creditarii in valuta – vor conduce la o crestere mai accentuata a creditului ipotecar pe piata romaneasca.

Cosmin Meleaca
cosmin.meleaca@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos