Creditele relaxate de la BCR se dau si-n grup

Creditele relaxate de la BCR se dau si-n grup

BCR va aplica noi norme de creditare pentru persoanele fizice, in urma avizului dat de catre Banca Nationala, informeaza banca printr-un comunicat de presa. BCR va implementa noile norme de creditare in cat mai scurt timp, pana la finele lunii iunie, urmand ca apoi sa inceapa acordarea de credite ‘relaxate’. Noile norme permit ca, la

BCR va aplica noi norme de creditare pentru persoanele fizice, in urma avizului dat de catre Banca Nationala, informeaza banca printr-un comunicat de presa. BCR va implementa noile norme de creditare in cat mai scurt timp, pana la finele lunii iunie, urmand ca apoi sa inceapa acordarea de credite ‘relaxate’.

Noile norme permit ca, la calculul capacitatii de rambursare a solicitantului sa se ia in considerare si veniturile a pana la 4 coplatitori interni (persoane care locuiesc impreuna cu solicitantul si semneaza contractul de credit in calitate de coplatitori). In cazul imprumuturilor garantate cu garantii reale, BCR va accepta si pana la patru coplatitori externi (care nu locuiesc impreuna cu solicitantul).

Solicitantii de credit vor putea beneficia de un grad de indatorare de pana la 65% aplicat la venitul net eligibil al familiei. Gradul de indatorare admis pentru fiecare solicitant depinde de profilul de risc al clientilor (rezultat in urma analizei tip scoring) si de comportamentul de plata al acestuia (daca are sau a avut restante la plata). Venitul eligibil al familiei este venitul net din care se scad cosul minim de subzistenta si alte rate (chirii, asigurari, etc.). Cosul minim de subzistenta (valabil in functie de numarul de membrii ai familiei) va fi diferentiat pe regiuni geografice si in functie de localitatea de domiciliu (resedinta de judet, alte orase, mediu rural).

Potrivit noilor norme, avansul la creditul solicitat va fi diferit (intre zero si 25%) in functie de tipul creditului. Totodata, in noile norme BCR renunta la acoperirea cu garantii a creditului imobiliar in proportie de 133% si stabileste urmatoarele: in cazul creditelor de consum gradul de acoperire cu garantii poate varia intre zero si 100%, iar in cazul imprumuturilor pentru investitii imobiliare, minimul acceptat de banca este de 80%.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos