Creditele pentru IMM-uri se vand si pe internet

Creditele pentru IMM-uri se vand si pe internet

Utilizarea tot mai intensa a internetului a determinat bancile sa priveasca cu mai mare seriozitate aceasta metoda de a interactiona cu potentialii clienti. Site-rile lor au devenit mult mai utile. Astfel, in paginile multor banci au aparut instrumente prin care se poate comunica direct cu banca, se pot descarca formulare sau se poate aplica on-line

Utilizarea tot mai intensa a internetului a determinat bancile sa priveasca cu mai mare seriozitate aceasta metoda de a interactiona cu potentialii clienti. Site-rile lor au devenit mult mai utile. Astfel, in paginile multor banci au aparut instrumente prin care se poate comunica direct cu banca, se pot descarca formulare sau se poate aplica on-line pentru un produs bancar. Unele banci ofera posibilitatea de a simula obtinerea unui credit prin intermediul calculatoarelor de rate.

Aplicarea on-line pentru un card sau pentru un credit este foarte utila pentru ca scuteste clientul de drumul pana la banca. Prin intermediul formularului on-line banca poate face o evaluare si o pre-aprobare a cererii. Cei care primesc unda verde vor trebui sa se prezinte la sediul bancii doar pentru intocmirea documentatiei si prezentarea actelor necesare.

In principiu, un IMM solicita un credit pentru a-si acoperi nevoia de plati pe termen scurt, pentru demararea unor noi afaceri sau pentru programe investitionale. Aceasta demonstreaza faptul ca nevoile micilor intreprinzatori sunt foarte asemanatoare cu acelea ale clientilor persoane fizice. Bancile au observat similitudinea dintre cele doua sectoare si au importat o mare parte din produsele oferite pentru sectorul de retail catre cel al IMM-urilor. Astfel, elemente ale strategiilor de vanzare de pe retail au fost adaptate si pentru acest sector.

De anul trecut, odata cu cresterea interesului pentru clientii IMM, bancile au inceput sa aloce in site-uri un spatiu mult mai generos informatiilor de interes pentru micii intreprinzatori. Pe langa acestea, ele au inceput sa introduca aplicatiile on-line care au succes pe retail si pentru sectorul IMM. Bancile care ofera aceste aplicatii pentru IMM-uri sunt Banca Transilvania, BRD si Bancpost. Astfel, clientii IMM-uri au posibilitatea de a-si comanda credite si on-line. Prin intermediul formularului disponibil pe site-ul bancii, clientul IMM isi face cunoscuta intentia de a contracta un credit pentru firma. Un specialist al bancii il va contacta telefonic si ii va oferi informatii suplimentare despre produs sau ii poate oferi solutii alternative.

Cosmin Meleaca
cosmin.meleaca@bankingnews.ro 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos