Creditele pentru IMM-uri creeaza mai multe joburi

Creditele pentru IMM-uri creeaza mai multe joburi

Dupa ce o lunga perioada de timp creditul de consum si retail-ul in general au fost “vedetele” de necontestat ale pietei si o adevarata mina de aur pentru banci, un nou segment de activitate iese in luminile rampei: finantarea IMM-urilor. In ultima perioada, bancile si-au diversificat foarte mult produsele pe care le ofera IMM-urilor, angajandu-se

Dupa ce o lunga perioada de timp creditul de consum si retail-ul in general au fost “vedetele” de necontestat ale pietei si o adevarata mina de aur pentru banci, un nou segment de activitate iese in luminile rampei: finantarea IMM-urilor. In ultima perioada, bancile si-au diversificat foarte mult produsele pe care le ofera IMM-urilor, angajandu-se intr-o cursa concurentiala foarte dinamica. Astfel ca nevoia de oameni bine pregatiti este in crestere, bancile oferind tot mai multe job-uri in departamentele specializate in clientii IMM.

Una dintre cele mai active banci pe sectorul IMM-urilor in ultimul timp, Raiffeisen Bank, este printre cele mai ofertante in ceea ce priveste job-urile. Banca face angajari in masa pentru departamentul Vanzari/Vanzari Directe, oferind posturi de consultant financiar, coordonator credite si ofiteri de credite pentru IMM-uri in sucursale din toata tara.  Pe lista bancilor ce fac angajari pe astfel de pozitii se numara Finansbank si Volksbank, la randul lor foarte active pe sectorul finantarii micilor intreprinzatori.

Ce iti trebuie pentru a vinde credite pentru IMM-uri

In primul rand studiile superioare si experienta foarte vasta constituie cele mai mari avantaje. Spiritul antreprenorial, entuziasmul, atitudinea pozitiva si motivatia trebuie sa fie principalele calitati pentru un viitor angajat al bancii. De asemenea relatiile cu clientii, buna aptitudine de comunicare a candidatului il poate propulsa pe acesta spre un viitor interviu. De altfel nu trebuie uitat faptul ca buna cunoastere a unei limbi straine si calitatile informationale ii mai da viitorului angajat un punct in plus in “lupta” spre atingerea obiectivului propus.

Dar responsabilitatile….

Pe lista responsabilitatilor se afla mai multe task-uri. Printre cele mai importante sunt:
– prospecteaza si identifica potentiali clienti
– promoveaza vanzarile active de produse si servicii ale bancii dedicate segmentului de clienti persoane juridice IMM (intreprinderi mici si mijlocii)
– furnizeaza informatii potentialilor clienti persoane juridice (IMM)
– raporteaza rezultatele activitatii sale coordonatorului echipei
– cunoaste caracteristicile produselor bancii si ale competitiorilor si vine cu propuneri de imbunatatire a produselor
                                                                                                                                                                                              
Alte joburi oferite de banci

Desi sunt destul de cautate aceste posturi pe departamentul IMM-urilor, bancile mai ofera si alte posibilitati de angajare. De exemplu, Raiffeisen Bank are nevoie de analisti financiari atat pentru persoane fizice cat si pentru corporate. Cerintele pentru ocuparea acestor posturi sunt comune cu cerintele celorlalte joburi oferite de banci. In primul rand experienta de minimum 2-3 ani in domeniul financiar-bancar si finalizarea facultatii pe sectorul Finante-Banci sau economic sunt cele mai importante. Ocuparea unui post similar de catre viitorul angajat constituie un avantaj pentru acesta. Cunoasterea unei limbi straine si multe alte calitati il vor ajuta pe acesta sa acceada la functia mult visata.

Finansbank vine in ajutorul doritorilor de o cariera in domeniul bancar cu joburi precum:
Relations Manager SME
Specialist Colectare
Executor Bancar
Management Trainee Program for SME
Platform Assistant
Direct Sales Representatives

Aceste posturi sunt valabile atat in Bucuresti cat si in provincie. Pentru a aplica la un astfel de job trebuie sa ai deja o facultate terminata si multa experienta in spate.

Datorita campaniei de extinderea teritoriala sustinuta de ProCredit, banca a inceput sa recruteze personal pentru provincie. Orasul unde banca face cele mai multe angajari este Alexandria. Daca esti localnic si te incadrezi la toate cerintele bancii pentru ocupare posturilor de munca valabile, ai posibilitatea sa alegi intre Contabil, Ofiter Informatii Credite, Consilier Juridic, Coordonator Administrativ, Client Adviser. Nevoia de personal specializat se resimte si la Banca Romaneasca, care ofera posturi de manager de sucursala in mai multe judete ale tarii. 


Cosmina Doicu
cosmina.doicu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos