Creditele pentru IMM se muta pe carduri

Creditele pentru IMM se muta pe carduri

Competitia intre banci pe segmentul intreprinderilor mici si mijlocii s-a intensificat foarte mult anul acesta, dupa ce anii trecuti doar 2-3 jucatori isi manifestau interesul pentru acesti clienti. In ultimele 2-3 luni, piata produselor dedicate IMM-urilor s-a diversificat si imbogatit, numeroasi jucatori de pe acest segment venind cu produse noi. Bancpost, Piraeus Bank, Credit Europe

Competitia intre banci pe segmentul intreprinderilor mici si mijlocii s-a intensificat foarte mult anul acesta, dupa ce anii trecuti doar 2-3 jucatori isi manifestau interesul pentru acesti clienti. In ultimele 2-3 luni, piata produselor dedicate IMM-urilor s-a diversificat si imbogatit, numeroasi jucatori de pe acest segment venind cu produse noi. Bancpost, Piraeus Bank, Credit Europe Bank, Banca Transilvania sau Raiffeisen Bank au lansat noi ofere destinate intreprinzatorilor. Cele mai multe din aceste produse de finantare sunt imprumutate si adaptate din oferta de retail a bancilor: credite in franci elevetieni, credite fara garantii sau credite pe card. De asemenea, noile oferte de toamna pe acest segment includ si servicii on-line dedicate IMM-urilor, precum site-uri de consultanta si Internet Banking.

Cel mai ‘proaspat’ produs adresat IMM-urilor vine de la Raiffeisen Bank. Banca a lansat la sfarsitul lunii trecute versiunea dedicata firmelor a aplicatiei sale de Internet Banking, iar de astazi ofera intreprinzatorilor mici si mijlocii si carduri de credit. Noul produs – Business Credit Card – este de tip Visa, emis in lei si cu utilizare internationala. Nivelul maxim de creditare este de maxim 10% din cifra de afaceri medie lunara a companiei, calculata pe baza ultimului bilant pentru an financiar intreg, insa nu mai mult de 30.000 lei pentru microintreprinderi si 70.000 lei pentru intreprinderi medii.

Un astfel de ‘plastic’ dedicat IMM-urilor a fost lansat la jumatatea anului trecut de BRD, odata cu intreaga gama de produse dedicata acestor clienti. Cardul de credit Business de la BRD se poate obtine in pachetul ‘Master’, pentru IMM-uri cu activitate de peste un an, sau in varianta ‘Easy’, cu aprobarea creditului pe loc si doar pe baza cererii. In primul caz, imprumutul este de maxim 20.000 lei/5.000 euro, pe o durata de 1 an, cu posibilitate de reinnoire si fara garantii materiale, iar in al doilea de pana la 1.500 lei, pe 2 ani.

In cazul cardului de credit Business de la Raiffeisen, imprumutul se acorda pe doi ani, cu posibilitate de prelungire la scadenta, in functie de eligibilitatea clientului. Suma minima de rambursat este de 10% la sfarsitul fiecarui ciclu de tranzactionare, iar perioada de gratie este de 45 de zile. Banca nu percepe taxa pentru analiza documentatiei si nici pentru emiterea cardului.

„Acest card ofera flexibilitate in ceea ce priveste folosirea lichiditatilor din cont, fiind foarte util pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionale, a unor nevoi urgente sau pentru deplasari in strainatate. Cardul permite gestionarea eficienta a limitei de credit, adica se poate stabili suma pe care o poate cheltui un angajat in functie de atributiile si responsabilitatile sale”, declara Alexandru Ciobanu, directorul directiei IMM-uri din Raiffeisen Bank. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos