Creditele neperformante vor atinge nivelul maxim in septembrie-octombrie

Creditele neperformante vor atinge nivelul maxim in septembrie-octombrie

Creditele neperformante vor atinge nivelul maxim în perioada septembrie-octombrie 2009, a spus directorul Directiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, precizand ca problemele cele mai mari le ridica creditele mici negarantate, care reprezinta 70% din volumul restantelor. "Din punctul nostru de vedere, probleme ridica creditele mici, care în trecut s-au dat cu buletinul. Desi, ca

Creditele neperformante vor atinge nivelul maxim în perioada septembrie-octombrie 2009, a spus directorul Directiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, precizand ca problemele cele mai mari le ridica creditele mici negarantate, care reprezinta 70% din volumul restantelor. "Din punctul nostru de vedere, probleme ridica creditele mici, care în trecut s-au dat cu buletinul. Desi, ca pondere, ele reprezinta aproximativ 22% din valoarea creditului total, valoarea restantelor la aceste credite reprezinta aproximativ 70% din total", a spus Cinteza, la The Money Channel.

El a mentionat ca si întarzierile la plata si-au accelerat cresterea si în cazul creditelor de valoare mai mare acordate populatiei, ponderea restantelor la împrumuturile mai mari de 200.000 lei dublandu-se în ultimele 12 luni. Pe de alta parte, cele mai putine probleme sunt înregistrate la creditele garantate, "în speta la cele imobiliare, care reprezinta aproximativ 21% din creditul neguvernamental", a mai spus Cinteza. În ceea ce priveste verificarea facuta de BNR asupra provizioanelor constituite de banci, directorul Directiei de Supraveghere din Banca Nationala a Romaniei (BNR) a mai spus ca principala problema identificata de banca centrala a fost lipsa reevaluarii garantiilor. "Au fost pastrate evaluarile de acum un an cand valoarea bunurilor respective era mai ridicata", a explicat Cinteza.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos