Creditele neperformante isi vor continua trendul ascendent

Creditele neperformante isi vor continua trendul ascendent

Creditele neperformante vor continua, probabil, sa creasca, in urmatoarele câteva luni, insa BCR va incerca sa restructureze o parte cât mai mare a acestora, astfel incât sa nu se transforme in pierdere, a declarat miercuri directorul executiv al Erste Group, Andreas Treichl. "Creditele neperformante nu sunt o problema doar pentru BCR sau pentru România. Acestea

Creditele neperformante vor continua, probabil, sa creasca, in urmatoarele câteva luni, insa BCR va incerca sa restructureze o parte cât mai mare a acestora, astfel incât sa nu se transforme in pierdere, a declarat miercuri directorul executiv al Erste Group, Andreas Treichl. "Creditele neperformante nu sunt o problema doar pentru BCR sau pentru România. Acestea cresc peste tot. Trebuie sa tinem cont, insa, ca imprumuturile neperformante nu sunt neaparat pierdere. Multe pot fi restructurate. Evolutia lor depinde si de cât va dura criza si de calitatea portofoliilor bancilor. BCR are un portofoliu bun", a spus Treichl.

El a completat ca nivelul imprumuturilor neperformante nu a ajuns inca la un vârf si ca, probabil va mai continua sa creasca "pentru câteva luni". Seful Erste a mentionat ca grupul austriac, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Române (BCR), va continua sa investeasca si sa sustina economia româneasca, indiferent de cât de ampla va fi contractia economica. "Nu cred ca pierderea a câteva procente din PIB este un lucru asa de grav. Vom sustine economia româneasca indiferent daca scaderea PIB va fi de 4,5, 6 sau 7% anul acesta", a mai spus Treichl.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos