Creditele in franci de la OTP musca din piata imprumuturilor ipotecare

Creditele in franci de la OTP musca din piata imprumuturilor ipotecare

OTP urca in top datorita creditului ipotecar acordat in franci elvetieni! Asa am parafraza anuntul bancii: “OTP Bank Romania a atins o cota de piata de 1,15% pe segmentul retail”. Cu acest produs lansat in premiera pe piata autohtona, institutia a atras numerosi clienti si a devenit un jucator activ pe piata; la finalul anului

OTP urca in top datorita creditului ipotecar acordat in franci elvetieni! Asa am parafraza anuntul bancii: “OTP Bank Romania a atins o cota de piata de 1,15% pe segmentul retail”. Cu acest produs lansat in premiera pe piata autohtona, institutia a atras numerosi clienti si a devenit un jucator activ pe piata; la finalul anului 2005, banca avea o cota de piata de 0,95%. Dupa 6 luni cota a urcat la… 1,15% si datorita creditului ipotecar, asa cum precizeaza institutia.

Tot mai multi romani iau credite in franci elvetieni cu dobanzi mai mici fata de suratele in euro sau lei. Chiar daca poti sa pierzi dintr-un credit ipotecar (prin conversie) pana la 500 de euro (depinde de valoarea creditului acordat). Clientul prefera sa platesca rate mai mici, sa achite comisioane decente – pe intreaga perioada de creditare si accepta ca singur dezavantaj: conversia CHF – lei – euro.

OTP Bank Romania a atins in iunie 2006 o cota de piata de 1,15%, pe segmentul retail, bazata pe cresterea creditelor ipotecare, pana la nivelul de 1,75% din piata. Prin acest prim mijloc de a atrage cleintii, banca urmareste o cota de piata de pana la 5%. "Devenim un jucator activ pe piata bancara din Romania”, a declarat Frigyes Harshegyi, Director General al OTP Bank Romania. „Dupa studierea tendintelor si a evolutiei probabile a segmentului bancar, acum suntem pregatiti sa operam miscari vizibile, menite sa ne ajute sa ne atingem obiectivul pe termen mediu, acela de a detine o cota de piata de 4-5% din sectorul bancar romanesc”, a precizat Frigyes Harshegyi.

Segmentul de retail a fost activat in octombrie 2005, prin lansarea mai multor produse – creditul pentru nevoi personale, creditul pentru nevoi personale cu garantie imobiliara, creditul ipotecar si serviciul OTPdirekt (call center si internet banking), lansat la inceputul lunii aprilie 2006. De asemenea, in februarie anul acesta, Divizia de Retail a OTP Bank Romania a lansat primele carduri si a inceput implementarea bancomatelor proprii in toate sucursalele bancii.

In prezent banca implementeaza un plan accelerat de dezvoltare, prin lansarea unui numar mare de produse si prin inaugurarea mai multor sucursale in toata tara. In momentul de fata exista 51 de unitati operationale, in orase ca Bucuresti, Constanta, Timisoara, Cluj, Iasi, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Brasov, Piatra Neamt, Galati, Ploiesti, Braila, Craiova, Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Alba Iulia, Baia Mare, Targu Secuiesc, Sfantu Gheorghe, Targu Mures, Pitesti, Bacau, Arad, Slatina, Deva, Dej si altele. Numai in ultimul trimestru al anului s-au deschis 9 unitati operationale in Bucuresti, Zalau, Reghin, Gheorgheni, Bistrita, Targu Mures, Cluj, Craiova si Baraolt.
Ca parte a planului de extindere, OTP Bank Romania intentioneaza sa aiba o retea de 70 de unitati operationale pana in decembrie, iar pana la sfarsitul anului viitor sa extinda reteaua la peste 100 de sucursale. OTP Bank Romania ofera produse si servicii bancare adresate atat clientilor persoane fizice, cat si companiilor. Divizia Retail a fost construita de la zero, dupa achizitia RoBank, o banca mica, dar solida, axata pe segmentul de oferte pentru companii.

Banca are 15.000 de clienti care folosesc cardurile OTP Bank Romania (carduri de debit, carduri de credit, carduri business si junior) si peste 1.200 de clienti care acceseaza serviciul OTPdirekt.

Reteaua de unitati operationale a OTP Bank Romania ofera deja asigurari pentru locuinte si masini de la OTP Garancia Asigurari, membra a OTP Group.
Parte a ofertei de retail a bancii, creditele pot fi acordate in diferite valute – lei, euro, forinti si franci elvetieni, si se adreseaza fiecarei categorii de consumatori, de la liber profesionisti la pensionari, de la cetateni romani la cetateni straini. Un punct de diferenta il reprezinta politica bancii de a lua in considerare si alte tipuri de venituri decat cele salariale – pensii, venituri din activitati independente, drepturi de autor, comisioane sau chirii.

OTP Bank Romania este parte a OTP Group, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrala si de Est, cu operatiuni in 9 tari, precum Ungaria, Slovacia, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ukraina, Serbia, Muntenegru si Romania. OTP Bank, cea mai mare banca din Ungaria, a fost inclusa de revista Forbes in topul celor mai importante 1.000 de companii la nivel mondial.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos