Credite relaxate de la a doua banca

Credite relaxate de la a doua banca

BRD este a doua banca din Romania care a primit avizul Bancii Nationale pentru noile norme de creditare, au declarat astazi pentru Mediafax surse din mediul bancar, citate de editia online a Ziarului Financiar. Contactat de BankingNews, directorul dezvoltare produse din cadrul Departamentului Strategie si Marketing, Rozaura Stanescu, a declarat ca BRD a trimis in

BRD este a doua banca din Romania care a primit avizul Bancii Nationale pentru noile norme de creditare, au declarat astazi pentru Mediafax surse din mediul bancar, citate de editia online a Ziarului Financiar. Contactat de BankingNews, directorul dezvoltare produse din cadrul Departamentului Strategie si Marketing, Rozaura Stanescu, a declarat ca BRD a trimis in cursul zilei de ieri catre banca centrala ultimele completari in privinta normelor proprii de creditare. Domnia sa spune insa ca nu a fost primit insa raspunsul oficial din partea BNR.

Pana acum doar Alpha Bank a primit avizul pentru normele de creditare. Banca ofera credite cu grad de indatorare de pana la 65% si cu avans standard de 15%. Clientii cu venituri sub medie vor fi afectati de obligativitatea eliminarii de subzistenta din veniturile solicitantilor de credit. Acestea se ridica la aproximativ 245 de lei pe membru de familie.

La inceputul lunii martie, BNR a decis sa elimine obligativitatea avansului pentru creditele acordate populatiei, care se situa la 25% din suma imprumutata in cazul celor ipotecare si la 30% pentru creditele de consum, precum si valoarea maxima a gradului de indatorare a persoanelor fizice.

Aproape 20 de banci au trimis BNR pana acum proiecte privind normele noi. Multe dintre ele au fost returnate de catre banca centrala, care a apreciat ca nu sunt respectate cerintele de prudentialitate. Bancherii s-au intalnit astazi pentru a redacta un document de protest referitor la intarzierea avizarii normelor. Acesta va fi inaintat BNR, iar saptamana viitoare, marti, va avea loc o discutie intre bancheri si guvernatorul Mugur Isarescu.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos