Credite pentru agricultori de la BCR, in contul subventiilor pe suprafata

Credite pentru agricultori de la BCR, in contul subventiilor pe suprafata

BCR a semnat, in aceasta saptamana, o conventie cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) pentru acordarea de credite agricultorilor, in contul subventiilor pe suprafata din fonduri UE, pe care acestia urmeaza sa le primeasca. Sprijinul financiar este acordat agricultorilor romani prin schema de plata

BCR a semnat, in aceasta saptamana, o conventie cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) pentru acordarea de credite agricultorilor, in contul subventiilor pe suprafata din fonduri UE, pe care acestia urmeaza sa le primeasca. Sprijinul financiar este acordat agricultorilor romani prin schema de plata unica pe suprafata (SAPS), reglementat prin Politica Agricola Comuna si prin scheme de plati directe nationale complementare, finantate din bugetul national.

BCR va acorda fermierilor, in baza acestei conventii, credite pentru finanţarea lucrarilor agricole, pana cand APIA va plati subventiile, respectiv sfarsitul lunii iunie 2008. Creditele vor avea o valoare de maximum 75% din suma estimata a fi primita de agricultori, calculata pe baza unei adeverinte eliberate de APIA, care certifica suprafata detinuta de fiecare solicitant. 

De asemenea, BCR a semnat cu Fondul de Garantare a Creditului Rural conventia cadru plafon de garantare, FGCR urmand sa garanteze 50% din valoarea unui credit. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos