Credite mai ieftine pentru pensionari

Credite mai ieftine pentru pensionari

In goana lor dupa clienti, bancile au mai descoperit o nisa neexploatata: pensionarii. Desi in numar foarte mare, o mare parte din aceasta categorie de populatie nu este bancarizata. Bancile nu prea vad in pensionari potentiali clienti, din cauza veniturilor reduse pe care acestia le obtin. Lucrurile incep insa sa se schimbe, pe fondul competitiei

In goana lor dupa clienti, bancile au mai descoperit o nisa neexploatata: pensionarii. Desi in numar foarte mare, o mare parte din aceasta categorie de populatie nu este bancarizata. Bancile nu prea vad in pensionari potentiali clienti, din cauza veniturilor reduse pe care acestia le obtin. Lucrurile incep insa sa se schimbe, pe fondul competitiei tot mai intense si epuizarii clientilor „buni”. Bancile devin interesate sa atraga clienti si din segmentul persoanelor iesite la pensie, oferindu-le posibilitatea de a contracta credite mai ieftine si de a economisii la dobanzi mai mari decat cele standard.

O astfel de strategie a adoptat BRD, locul al doilea ca marime pe piata bancara din Romania. Banca a lansat o oferta speciala destinata pensionarilor, dedicandu-le o sectiune specializata pe site. Pentru a beneficia de aceasta, pensionarii trebuie sa opteze pentru virarea pensiei intr-un cont curent deschis la BRD, la care va fi atasat un card de debit in lei Maestro. „Plasticul” este emis gratuit, iar pensionarii beneficiaza de o reducere cu 50% a comisionului de gestiune anuala (standard este 7 lei). De asemenea, pentru pensionari comisionul de retragerea de numerar de la ATM-urile si POS-urile BRD este 0 (standard este 0,2%).

Oferta adresata celor care incaseaza pensia intr-un cont deschis la BRD cuprinde avantaje suplimentare, dedicate celor care vor sa se imprumute sau sa economiseasca. Banca ofera o reducere de dobanda pentru pensionarii care vor sa contracteze un credit de nevoi personale Expresso. Aici banca apeleaza la o „smecherie” de marketing si spune ca reducerea este „de 5% la dobanda”. Desi la prima vedere s-ar putea crede ca este vorba despre o dobanda cu 5 puncte procentuale mai mica, dobanda nu scade, de exemplu, de la 11,9% (nivelul pentru creditele in lei acordate pe o perioada mai mare de 4 ani) la 6,9%, ci la 11,3%. Este vorba astfel de o reducere cu 0,5-0,6 puncte procentuale, in functie de scadenta imprumutului. Un alt avantaj oferit pensionarilor care vor sa contracteze un credit Expresso este faptul ca varsta limita pe care clientul trebuie sa o aiba la sfarsitul perioadei de acordare a fost majorata de la 70 de ani, cat este standard, la 74 de ani. Creditul de nevoi personale Expresso de la BRD se acorda pe maxim 10 ani, dobanda la lei plecand de la 8,9%, pe o perioada de pana in 4 ani, si urcand la  14,9% pentru o perioada mai mare de 6 ani.

Cat priveste avantajele la economisire acordate pensionarilor, acestea se traduc printr-un bonus de dobanda de 0,25 puncte procentuale pentru Depozitul 1000. Acest produs impune o dobanda initiala de 1.000 lei, dobanzile sunt fixe si pleaca de la 7% pentru 3 luni, pana la 7,75% pentru o perioada de constituire de un an.

Bogdan Popescu 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos