Credite la domiciliu, cu 50% dobanda

Credite la domiciliu, cu 50% dobanda

Un imprumut pe termen foarte scurt, fara girant, fara birocratie, pe care il primesti la domiciliu poate fi contractat acum si in Romania. Despre ce este vorba? O societate financiara nebancara, "Provident Financial", cu sediul central in Marea Britanie, si-a facut intrarea si pe piata de la noi, lansand pentru inceput, primul lor produs –

Un imprumut pe termen foarte scurt, fara girant, fara birocratie, pe care il primesti la domiciliu poate fi contractat acum si in Romania. Despre ce este vorba? O societate financiara nebancara, "Provident Financial", cu sediul central in Marea Britanie, si-a facut intrarea si pe piata de la noi, lansand pentru inceput, primul lor produs – un imprumut de 600 RON pentru 26 de saptamani, suma totala de rambursat fiind 901 RON. …

Este un produs de creditare unic, avand in vedere faptul ca sunt imprumuturi mici, in bani lichizi, acordate la domiciliul clientului. Daca in sase luni si jumatate trebuie sa achiti 301 RON in plus (aproximativ 50% pentru 6 luni), la un calcul simplu constatam ca dobanda anuala efectiva (DAE) se ridica la 100%.

In opinia reprezentantilor societatii Provident Financial, o comparatie cu alte societati de gen sau cu banci, din punct de vedere al DAE, respectiv APR (echivalentul DAE in Anglia) nu este elocventa, intrucat acest imprumut este acordat pe o perioada scurta, fiind normal ca pentru creditele de 25 de ani spre exemplu, sa se perceapa un DAE mai mic. Spre deosebire de alte imprumuturi contractate, acesta se ramburseaza saptamanal, prin achitarea sumei de 34,6 RON catre reprezentantul firmei, care iti bate va bate la usa.

Potrivit directorului general al provident Financial, Stephen Rice, "aceste costuri sunt sume comprehensive, nu includ costuri de administrare sau comisioane ascunse". Pentru ce pot fi imprumutati acesti bani? Iata ca reprezentantii companiei au venit si cu sugestii in acest sens. Ei spun ca banii acordati de Provident Financial sunt potriviti pentru vacanta, un Craciun sau un Paste mai imbelsugat, pentru a va achizitiona diferite produse electrocasnice sau haine pentru ocazii. Cu alte cuvinte, este corespondentul unui imprumut de la prieteni, numai ca aici veti plati ajutorul acordat.

Avantaje

Ca puncte forte ale acestui gen de imprumut au fost enumerate – timpul redus de acordare a sumei (in numai 48 de ore dupa ce ai apelat call center-ul) si transparenta creditului (imprumutul nu contine comisioane ascunse), astfel clientul reusind sa-si planifice cu exactitate bugetul. De asemenea, clientul care intampina anumite probleme financiare, si nu poate achita o perioada, gaseste intelegere din partea firmei, in sensul ca suma ii poate fi reesalonata (atentie!), fara sa achite penalizari sau taxe suplimentare.

Acte necesare

Formalitatile sunt destul de simple – solicitantul creditului va prezenta dovada ca are un venit stabil, un act de identitate, sa fie cetatean roman si sa aiba domiciliul in Bucuresti. Nu sunt solicitati giranti, dar firma va evalua potentialul clientului de a rambursa suma respectiva. Reprezentantul companiei il va ajuta sa completeze o cerere de acordare a creditului. Daca te dovedesti a fi bun-platnic, suma imprumutata poate fi mai mare, adica 800 RON, pentru 36 de saptamani, perioada maxima care este acordata in prezent. Publicul-tinta este format, in mare parte din muncitori, profesori, functionari publici, angajati in sistemul de sanatate.

De ce Romania?

Provident Financial si-a inceput activitatea in Romania, in mai 2006, odata cu deschiderea oficiala a primei sucursale din Bucuresti, in sectorul 4. Potrivit directorului general al Provident Financial, Stephen Rice, "Romania este o tara cu un potential excelent, unde vom pune bazele unei afaceri de succes, dupa modelul celorlalte investitii ale Provident Financial din Europa Centrala." El considera ca tara noastra a facut dovada unui climat economic si de management mai bun. De asemenea, economia s-a imbunatatit, iar veniturile romanilor au sporit.
Compania a fost infiintata in 1880 cu scopul de a acorda credite accesibile familiilor de muncitori din Marea Britanie. Primele tari unde a investit Provident Financial au fost Polonia si Republica Ceha, in 1997, apoi Ungaria si Slovacia, in 2001, iar in 2003 au intrat pe piata din Mexic. Numarul clientilor a crescut ajungandu-se la 1,7 milioane de persoane care apeleaza la acest gen de imprumut.

Nicoleta Margineanu
nicoleta.margineanu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos