Creditarea populatiei nu se misca. De ce nu mai merg romanii la banca

Creditarea populatiei nu se misca. De ce nu mai merg romanii la banca

Soldul total al creditelor acordate populatiei si companiilor a urcat cu 2,7% in septembrie fata de august, pâna la 221 miliarde de lei (circa 51 mld. euro), cresterea fiind datorata intr-o masura semnificativa si cresterii cursului de schimb. Euro a câstigat mai mult de 3% in fata leului in luna septembr   Comparativ cu luna

Soldul total al creditelor acordate populatiei si companiilor a urcat cu 2,7% in septembrie fata de august, pâna la 221 miliarde de lei (circa 51 mld. euro), cresterea fiind datorata intr-o masura semnificativa si cresterii cursului de schimb. Euro a câstigat mai mult de 3% in fata leului in luna septembr

 

Comparativ cu luna septembrie a anului trecut creditul neguvernamental a crescut cu 6,5%, in usoara accelerare. Companiile au ramas principalii clienti ai bancilor, astfel ca volumul creditelor acordate in acest sector a crescut cu 11% in ultimul an si a ajuns la 117 miliarde de lei (circa 27 mld. euro). Firmele prefera creditele in valuta, astfel ca finantarile in lei reprezinta mai putin de 40% din soldul total.

Creditul in lei a crescut cu numai 0,7% in termeni nominali, pâna la 80,6 miliarde de lei, deoarece volumul finantarilor acordate populatiei a ramas practic la nivelul din august, bancherii confruntându-se cu lipsa cererii din partea clientilor individuali.

"Cererea de credite a crescut la inceputul lunii septembrie, dupa publicarea proiectului de regulament care vizeaza restrictionarea creditarii in valuta. S-a temperat insa ulterior pe fondul discutiilor legate de problemele de pe pietele externe. Oamenii asteapta sa vada ce se intâmpla in continuare", comenteaza Anca Bidian, CEO al brokerului de credite Kiwi Finance, pentu ZF.

 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos