Credit Team: Creditele de consum pierd teren in fata creditelor cu ipoteca

Credit Team: Creditele de consum pierd teren in fata creditelor cu ipoteca

Brokerul de credite Credit Team vrea sa-si dubleze volumul de credite intermediate, pana la sfarsitul acestui an, ajungand la o valoare de 240-260 milioane euro. De la lansarea sa pe piata locala si pana la inceputul lunii iunie, compania a intermediat credite a caror valoare depaseste 222 milioane euro. Reprezentantii companiei sustin ca la nivelul

Brokerul de credite Credit Team vrea sa-si dubleze volumul de credite intermediate, pana la sfarsitul acestui an, ajungand la o valoare de 240-260 milioane euro. De la lansarea sa pe piata locala si pana la inceputul lunii iunie, compania a intermediat credite a caror valoare depaseste 222 milioane euro. Reprezentantii companiei sustin ca la nivelul portofoliului cea mai mare crestere o au creditele garantate, care la sfarsitul lunii mai aveau o pondere de 42,6%, fata de 33,7% in aceeasi perioada a anului trecut. ”Am observat ca exista o preocupare din ce in ce mai ridicata a populatiei fata de creditele garantate, in mod special fata de creditele de consum garantate cu ipoteca. Estimam ca in urmatoarea perioada creditele garantate vor avea cea mai mare pondere in portofoliul de produse al companiei”, a declarat directorul Departamentului de Comunicare si Marketing al Credit Team, Roxana Gavrila.

Credit Team a intermediat in primele cinci luni ale acestui an credite in valoare de 98, 4 milioane euro, ceea ce reprezinta 82% din volumul intremediat de companie in primul an de activitate. Creditele negarantate au avut o pondere de 57,4% din portofoliul, in scadere cu 8,9 puncte procentuale fata de acceasi perioada a anului precedent. Cele mai multe credite su fost contractate de catre populatie in franci elevetieni, acestea avand o pondere de 60% la nivelul creditelor negarantate si de 55%, la nivelul celor garantate. Creditele contractate in euro constituiau 25% din totalul creditelor negarantate si 35% din creditele garantate, in timp ce cele in lei aveau doar o pondere de 15% si respectiv 9%. Rata de aprobare a dosarelor intermediate in acesta perioada a fost de 76%. 

Gavrila a mai mentionat ca brokerul are in prezent o cota de 1,5% din piata creditarii, in conditiile in care doar 3% revine companiilor de brokeraj. Credit Team si-a propus sa devina lider pe piata de profil, estimand ca acesta se va concentra in urmatorii 4 ani in jurul a 5 brokeri de credite.

Rezultatele pozitive ale Credit Team precum si rezultatele studiilor intreprinse la nivelul pietei de brokeraj  au determinat compania sa  infiinteze un nou centru, care pe langa activitatea de consultanta va avea si rolul de coordonare a activitatii nationale a Credit Team. Acesta este cel de-al treilea centru, deschis in Bucuresti, fiind situat  pe  soseaua Mihai Bravu nr. 194, bl. 203, unitatea A. “Centrul National Pentru Coordonare Credite  are ca obiectiv principal analizarea datelor de piata din gestiunea Credit Team. Astfel, prin softurile de care va dispune centrul, vom putea oferi studii si prognoze cu privire la evolutia si caracteristicile pietei de credite din Romania, din perspectiva brokerajului”, a declarat directorul executiv al companiei, Maria Truta. 

Credit Team s-a lansat pe piata locala la inceputul anului 2007, avand cea mai extinsa retea a unui broker de credite la nivel national. Compania activeaza prin intermediul a  40 puncte de lucru, care acopera  67% din teritoriul tarii. Credit Team ofera consultanta gratuita persoanelor fizice si juridice interesate de obtinera unei finantari din partea unei institutii de profil. In 18 luni de activitate compania a consiliat 20.000 de clienti. De la inceputul acestui an compania a realizat o cifra de afaceri de aproximativ  650.000 euro, aproape de valoarea realizata pe parcursul anului 2007, de 720.000 de euro. Printre partenerii Credit Team se numara 11 banci, 6 societati de leasing si trei IFN-uri.

Ludmila Cucia

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos