Credit Europe Bank vrea 2% din piata pana la finele anului

Credit Europe Bank vrea 2% din piata pana la finele anului

Credit Europe Bank, fosta Finansbank Romania, vrea sa isi majoreze cota de piata la 2% pana la sfarsitul acestui an, fata de 1,5% in prezent, si sa isi extinda reteaua cu 30 sucursale, pana la 100 de unitati, a declarat, luni, presedintele bancii, Tamer Ozatakul. "Vrem sa ne situam intre primele zece banci din Romania

Credit Europe Bank, fosta Finansbank Romania, vrea sa isi majoreze cota de piata la 2% pana la sfarsitul acestui an, fata de 1,5% in prezent, si sa isi extinda reteaua cu 30 sucursale, pana la 100 de unitati, a declarat, luni, presedintele bancii, Tamer Ozatakul.
"Vrem sa ne situam intre primele zece banci din Romania in urmatorii doi ani si sa ocupam locul al treilea pe segmentul produselor de retail", a spus Ozatakul, in cadrul conferintei de presa destinata rebrandingului.

Finansbank Romania si-a schimbat luni denumirea oficiala in Credit Europe Bank, dupa ce Finansbank Turcia a fost cumparata anul trecut de catre National Bank of Greece. Tranzactia nu a inclus filiala din Romania.

Grupul international FIBA International Holding a transferat bancii elene brandul Finans, iar reteaua detinuta in continuare de FIBA, formata din institutii financiare din Romania, Rusia, Olanda, Germania, Elvetia si Ucraina, va opera sub denumirea Credit Europe.
Investitia necesara pentru procesul de rebranding in Romania depaseste un milion de euro, potrivit lui Omer Tetik, vicepresedinte al bancii. "Procesul de rebranding include mai multe aspecte, iar suma finala nu a fost inca stabilita", a afirmat Tetik.

Credit Europe Bank va continua sa fie o banca universala, care va oferi servicii pentru companii, intreprinderi mici si mijlocii si persoane fizice. "Activitatea comerciala, politica interna a bancii, dobanzile, conturile sau codurile PIN vor ramane aceleasi", a spus Ozatakul.

Printre planurile de dezvoltare ale bancii se numara lansarea in a doua jumatate a anului a unor carduri Gold si Platinum, a unei agentii bancare pentru persoane cu venituri ridicate la sfarsitul lunii martie si a unei firme de asigurari la inceputul lunii aprilie.
"Pe partea de asigurari, vrem sa semnam primele contracte la inceputul lunii aprilie. Firma se va numi Credit Europe Asigurare si va oferi asigurari generale", a mentionat Tetik.

El a aratat ca tinta privind numarul de clienti a firmei de asigurari este de 200 pana la sfarsitul anului si ca, prin intermediul acestei companii, ar putea fi tintit segmentul de pensii private.

Intrebat despre politica bancii dupa ce noile norme ale BNR privind avansul si gradul de indatorare al clientilor vor intra in vigoare, Tetik a aratat ca produsele Credit Europe Bank se vor adapta.

"Nu vom renunta cu totul la avansul perceput clientilor si nu vrem sa fim cea mai agresiva banca pe segmentul de creditare", a precizat Tetik. La sfarsitul anului trecut, Finansbank Romania avea active in valoare de 703,9 milioane de euro si o cota de piata de 1,4%.

Subsidiara din Romania a Finansbank si-a inceput activitatea in februarie 2000, cand Finansbank AS Turcia a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al Bancii de Credit Industrial si Comercial, institutie de credit cu capital mixt romano-american infiintata in 1993.

De asemenea, Finans Credit Ipotecar IFN, specializata in acordarea de credite ipotecare, isi va schimba denumirea in Credit Europe Ipotecar IFN, iar compania de credite de consum Finans Servicii Financiare IFN va fi redenumita Credit Europe Servicii Financiare IFN. Finans International Leasing IFN va fi denumita Credit Europe Leasing IFN.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos