Credit Europe Bank a cumparat divizia Millennium Bank din Turcia

Credit Europe Bank a cumparat divizia Millennium Bank din Turcia

Cea mai mare banca portugheza listata la bursa, Millennium bcp, va vinde 95% din actiunile diviziei sale din Turcia, Millennium Bank AS, catre Credit Europe Bank pentru aproximativ 62 milioane euro. Banca a anuntat ca acordul, care este un rezultat al strategiei deja anuntate de banca de a se axa pe pietele prioritare din Portugalia,

Cea mai mare banca portugheza listata la bursa, Millennium bcp, va vinde 95% din actiunile diviziei sale din Turcia, Millennium Bank AS, catre Credit Europe Bank pentru aproximativ 62 milioane euro. Banca a anuntat ca acordul, care este un rezultat al strategiei deja anuntate de banca de a se axa pe pietele prioritare din Portugalia, Angola si Polonia, reprezinta un castig de capital inainte de taxare de 5,4 milioane euro. Acesta ar urma sa aiba un impact pozitiv asupra ratelor capitalului bancii, scrie NewsIn.

Millennium BCP va pastra deocamdata 5% din capital, dar a convenit cu Credit Europe Bank un mecanism de vanzare pentru un pret de actiune cel putin egal cu pretul agreat pentru tranzactia majoritara. Grupul Millennium este prezent si in Romania prin Millennium Bank, care si-a inceput activitatea in octombrie 2007. In prezent, Millennium Bank are 74 de unitati in Romania, care se adreseaza atat populatiei, cat si companiilor. Credit Europe Bank face parte din grupul turc FIBA si este prezent si in Romania prin Credit Europe Bank, fosta Finansbank Romania. Credit Europe Bank avea in octombrie o retea de 98 de sucursale si agentii in Romania.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos