Credit Agricole, a treia banca din Franta, anunta un declin masiv al profitului

Credit Agricole, a treia banca din Franta, anunta un declin masiv al profitului

A treia cea mai mare banca din Franta, Credit Agricole SA a anuntat o scadere cu 67% a profitului pentru al doilea trimestru financiar din acest an. Conform Money.ro, declinul a fost generat de instabilitatea dovedita de economia Greciei si de revizuirea in scadere a participatiilor detinute la banca italina Intesa Sanpolo SpA. Profitul net

A treia cea mai mare banca din Franta, Credit Agricole SA a anuntat o scadere cu 67% a profitului pentru al doilea trimestru financiar din acest an. Conform Money.ro, declinul a fost generat de instabilitatea dovedita de economia Greciei si de revizuirea in scadere a participatiilor detinute la banca italina Intesa Sanpolo SpA.

Profitul net al institutiei financiare franceze a scazut cu 111 milioane de euro in trimestrul al doilea, de la 339 milioane euro, profit net inregistrat de Credit Agricole SA in perioada similara din 2011.

Pierderile suferite impun masuri de prevenire a unor astfel de situatii, masuri punctate de directorul executiv Jean-Paul Chifflet prin renuntarea la investitii cu risc ridicat si la o analiza a pietei bancare grecesti in vederea restructurarii diviziei elene a bancii franceze.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos