Craciunul vine mai devreme la banci

Craciunul vine mai devreme la banci

Chiar daca iarna nu si-a intrat in drepturi, bancile s-au grabit sa-si creasca portofoliul de clienti ajutate de conceptul promotiilor de Craciun. Batalia tot mai acerba de pe piata de retail a scos, deocamdata, numai trei banci in ring: Raiffeisen Bank, Banca Romaneasca si ABN Amro. Se pare ca, anul trecut, aceasta strategie de marketing

Chiar daca iarna nu si-a intrat in drepturi, bancile s-au grabit sa-si creasca portofoliul de clienti ajutate de conceptul promotiilor de Craciun. Batalia tot mai acerba de pe piata de retail a scos, deocamdata, numai trei banci in ring: Raiffeisen Bank, Banca Romaneasca si ABN Amro. Se pare ca, anul trecut, aceasta strategie de marketing a dat roade din moment ce institutiile financiare s-au pregatit din vreme pentru "luna cadourilor". … De data aceasta Raiffeisen a scos "la bataie" un pachet promotional format din unitati de fond si depozite, oferta valabila pana la 31 decembrie 2006. Concret, oricine va investi minimum 2.000 lei in unitati de fond (Raiffeisen Prosper sau Raffeisen Benefit) poate constitui un depozit in lei pe trei luni cu cea mai mare dobanda fixa anuala de pe piata, de 10%. Suma maxima a depozitului nu poate depasi suma investita in unitati de fond.

La randul sau, Banca Romaneasca a pregatit un pret ceva mai competitiv pentru creditele in euro, prin introducerea dobanzii fixe de 5,9% pe an. Pentru creditele in franci elvetieni (CHF), pentru primul an de creditare este de 4,5%, iar pentru creditele in YEN de 3,5% pe an, ambele fiind dobanzi fixe. In schimb, comisionul lunar de monitorizare credit, aplicat la valoarea aprobata a creditului, difera in functie de valuta acestuia. Astfel, pentru creditele in euro comisionul lunar este de 0,1%, iar pentru creditele in valuta YEN sau CHF, acesta este de 0,2%. Mentionam ca la acordarea creditului, clientul nu plateste nici un comision. Pachetul de asigurari, care include asigurarea de viata si cea de casa, este platit de banca pe toata perioada de creditare.

Atentie insa! Oferta pentru creditele acordate in Yen este valabila pana la sfarsitul lunii decembrie. Tot pana la aceasta data, Banca Romaneasca a lansat o promotie, prin care orice client care contracteaza un credit de casa sau un credit de nevoi personale cu ipoteca poate beneficia de un card de credit MasterCard fara taxa de emitere si comision anual de administrare pentru primul an de valabilitatea a cardului.

La randul sau, ABN Amro isi intampina clientii de sarbatori cu "Pachetul pentru ocazii speciale", care contine un credit de nevoi personale si un card de credit. Cei care aleg un astfel de pachet primesc cadou o camera foto digitala. Conditia esentiala pentru a intra in posesia premiului este aceea de a utiliza cel putin o data cardul de credit pana la 31 ianuarie 2007 si sa achiti taxa anuala de administrare a cardului respectiv.

Creditul de nevoi personale se acorda in lei sau euro pe o perioada maxima de sase ani, iar suma maxima pe care o poti imprumuta este de 20.000 de euro. Mentionam ca pentru a participa la campania promotionale este nevoie de un imprumut minim de 2.500 euro. Dobanda practicata pentru euro este de 8,95%, in timp ce dobanda pentru lei este de 11,95%, ambele fiind variabile.

In ceea ce priveste cardul ABN Amro, vei beneficia de o limita de credit a carei valoare reprezinta echivalentul a trei salarii, in timp ce plafonul maxim de finantare este de 17.500 RON pentru cardul Standard, respectiv 75.000 RON pentru MasterCard Gold. Mentionam ca pentru a intra in posesia unui card de credit MasterCard Standard ai nevoie de un salariu de 200 de euro lunar, iar daca alegi unul MasterCard Gold, trebuie sa dovedesti ca ai venituri de minimum 700 de euro pe luna.

Nicoleta Margineanu
nicoleta.margineanu@bankingnews.ro  

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos