Costurile economisirii, mai importante decat dobanzile pentru o parte dintre clienti

Costurile economisirii, mai importante decat dobanzile pentru o parte dintre clienti

Pentru cei mai multi, alegerea bancii unde banii economisiti vor ‘creste’ este un proces simplu, dictat de nivelul dobanzilor practic de fiecare institutie. Potrivit unui sondaj online realizat de BankingNews, 38% din cei 637 de votanti au indicat dobanzile ca raspuns la intrebarea „Ce conteaza la o banca atunci cand vrei sa economisesti?”. Pe de

Pentru cei mai multi, alegerea bancii unde banii economisiti vor ‘creste’ este un proces simplu, dictat de nivelul dobanzilor practic de fiecare institutie. Potrivit unui sondaj online realizat de BankingNews, 38% din cei 637 de votanti au indicat dobanzile ca raspuns la intrebarea „Ce conteaza la o banca atunci cand vrei sa economisesti?”.

Pe de alta parte, un procent insemnat din respondenti se uita la costuri atunci cand aleg banca unde isi vor depozita banii. Astfel, aproape un sfert dintre acestia (23,4%) au votat costurile produselor de economisire in cadrul sondajului. Comisionul de deschidere cont, taxa de administrare si, in primul rand, comisionul de extragere numerar pot afecta serios castigurile obtinute. Uneori un nivel ridicat al dobanzii la o banca poate ascunde costuri pe masura, ceea ce face ca venitul obtinut prin plasarea banilor in acest fel sa nu fie pe masura asteptarilor.

Daca pentru mai mult de 60% din respondenti optiunea pentru o banca sau alta in procesul de economisire se bazeaza pe criterii pur financiare, pentru restul alegerea tine de anumite aspecte ceva mai subiective. Notorietatea bancii este aspectul pe care ii intereseaza cel mai mult pe 16,5% din cei care au raspuns  in sondaj. Si siguranta pe care o inspira institutia financiara conteaza pentru un procent semnificativ din respondenti, ceea ce arata ca marile ‘tepe’ financiare ale anilor ’90 nu au fost uitate. Aproape 10% au indicat acest criteriu ca raspuns la intrebarea „Ce conteaza la o banca atunci cand vrei sa economisesti?”.

Varietatea produselor, flexibilitatea si numarul de sucursale au fost alte trei raspunsuri alese de 12% dintre respondenti, fiecare dintre cele 3 criterii obtinand un punctaj de aproximativ 4 procente.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos