Copos se bate cu Erste Bank pentru actiunile BCR

Copos se bate cu Erste Bank pentru actiunile BCR

„M-am intalnit cu Copos, da nu am discutat despre fotbal, ci despre niste actiuni BCR, nimic interesant”, declara in urma cu o saptamana Gigi Becali in Gazeta Sporturilor. Ceea ce parea atunci numai o soapta „neinteresanta” si prezentata apoi de presa financiara ca un zvon, starneste astazi atentia pietei bancare. Asta pentru ca omul de

„M-am intalnit cu Copos, da nu am discutat despre fotbal, ci despre niste actiuni BCR, nimic interesant”, declara in urma cu o saptamana Gigi Becali in Gazeta Sporturilor. Ceea ce parea atunci numai o soapta „neinteresanta” si prezentata apoi de presa financiara ca un zvon, starneste astazi atentia pietei bancare. Asta pentru ca omul de afaceri George Copos iese in fata si declara raspicat ca, impreuna cu un grup de investitori… vrea sa cumpere actiuni BCR la un pret superior celui propus de Erste angajatilor. Patronul Rapidului va inainta oferta dupa 24 noiembrie, data la care expira oferta austriecilor.

"Intentionez ca, impreuna cu alti oameni de afaceri interesati, sa achizitionez actiuni BCR la un pret dictat de criteriile cererii si ofertei de pe piata, care poate fi de 7,4, de 7,5 sau de 7,7 euro pentru o actiune. Oferta va fi destul de buna si va depasi propunerea Erste", a declarat George Copos, citat de editia on-line a Ziarului Financiar. Astfel, peste noapte, cei de la Erste s-au trezit cu un concurent la cumpararea actiunilor BCR. Mai mult, Copos vizeaza atat achizitionarea de actiuni detinute de salariati, cat si o parte din titlurile BCR aflate in patrimoniul celor cinci SIF-uri.

Salariatii BCR detin aproape 65 milioane de actiuni, reprezentand 8% din capitalul BCR, in timp ce societatile de investitii financiare controleaza impreuna un pachet de 30%. Erstea Bank a inaintat la inceputul lunii noiembrie o oferta de cumparare a actiunilor detinute de salariatii BCR, la un pret de 6,5 euro/actiune (in varianta in care plata se face cash), sau printr-un schimb intre titlurile BCR si Erste, la paritatea 6 actiuni BCR la una Erste.

Este interesant de urmarit daca si aceasta surprinzatoare oferta de cumparare a actiunilor BCR inaintata de patronul Rapidului va avea aceeasi soarta cu initiativa lui Gigi Becali din urma cu doua luni de a cumpara CEC. Pe atunci, „Razboinicul Luminii” declara raspicat ca va face o oferta de 500 milioane de euro pentru CEC, pentru ca banca sa ramana 100% romaneasca. Nu a mai urmat insa nici un demers.

Bogdan Popescu
bogdan.popescu@bankingnews.ro

www.dinucornel.ro                    www.banipentrucase.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos