Consolidare pe Pilonul II: Interamerican preia clientii fondului Bancpost

Consolidare pe Pilonul II: Interamerican preia clientii fondului Bancpost

Piata pensiilor private obligatorii (Pilonul II), unde in prezent activeaza 14 jucatori, incepe sa se consolideze. Dupa preluarea Omniasig Pensii de catre BCR, alte doua companii  isi anunta fuziunea: Interamerican Fond de  Pensii Administrat Privat si Bancpost Fond de Pensii Administrat Privat. Cele doua companii vor depune in urmatoarele zile la Comisia de Supraveghere a

Piata pensiilor private obligatorii (Pilonul II), unde in prezent activeaza 14 jucatori, incepe sa se consolideze. Dupa preluarea Omniasig Pensii de catre BCR, alte doua companii  isi anunta fuziunea: Interamerican Fond de  Pensii Administrat Privat si Bancpost Fond de Pensii Administrat Privat. Cele doua companii vor depune in urmatoarele zile la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensiilor Private (CSSPP) actele necesare fuziunii. In conformitate cu acordul semnat de companii,  fondul de pensii administrat de Bancpost va fi preluat de Interamerican, iar banca va distribui pensiile obligatorii emise de companie. In urma fuziunii noul fond va avea aproximativ 310.000 de participanti si va ocupa pozitia a cincea pe acest segment de piata, cu o cota de aproximativ 7 %.

“Fuziunea celor doua fonduri de pensii este importanta pentru piata, deoarece este necesar ca aceasta sa se consolideze si sa existe jucatori mai puternici. Participantii la noul fond, vor beneficia de o administrare mai eficienta a contribuiilor lor, de avantaje considerabile din punct de vedere al costurilor precum si de o accesibilitate mai mare la nivel national”, a declarat directorul general al Interamerican Pensii, Besim Jawad.

El a precizat ca participantii la fondul de pensii administrat in prezent de Bancpost, care vor fi transferati la fondul de pensii Interamerican, vor beneficia de 0% taxe de administrare pana in 2010. Bancpost va functiona ca agent de marketing al  noului fond iar Interamerican Pensii Private va deveni administrator al conturilor.

Compania Interamerican, membra a grupului Eureko, are in prezent 283.353 de participanti a fondului de pensii pe care il administreaza si o cota de piata de 6,34%, iar Bancpost, care face parte din grupul Eurobank EFG, are 25.270 participanti si o cota de 0,57%. Contributia medie pe asigurat este de 6,67 euro in cazul Interamerican si de 7,66 euro in cazul fondului gestionat de Bancpost, potrivit datelor de la sfarsitul lui septembrie ale Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale.

Reprezentantii companiei au refuzat sa precizeze care este pretul tranzactiei, mentionand ca “nu este o achizitie sau o fuziune, ci este vorba despre un spectru mai complex”. Potrivit unor informatii publicate in presa tranzactile din piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) se fac la preturi cuprinse intre 80 si 220 de euro pe participant. Astfel, valoarea acestei tranzactii se situeaza intre 1,8 mil. euro si circa 5 mil. Euro.

Referindu-se la Pilonul III, Jawad a precizat ca Interamerican a intrat recent pe acest segment prin lansarea fondului Eureko Confort si in scurt timp va obtine toate autorizatiile necesare pentru demararea activitatii. Compania vrea sa lanseze la inceputul anului viitor al doilea fond de pensii private facultative – Eureko Activ. Pentru anul 2009 compania si-a propus sa atraga pe acest segment aproximativ 15.000- 17.000 de participanti si sa obtina o cota de piata de circa 2%, iar in urmatorii trei ani sa obtina o cota similara Pilonului II, de 6%. Tot anul viitor, compania urmeaza sa-si schimbe numele in Eureko.

Ludmila Cucia

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos