Consiliul Concurentei suspecteaza bancile ca s-au inteles cu privire la nivelul dobanzilor

Consiliul Concurentei suspecteaza bancile ca s-au inteles cu privire la nivelul dobanzilor

Consiliul Concurentei investigheaza daca bancile din Romania s-au inteles intre ele privind stabilirea nivelului dobanzilor, a declarat, marti, presedintele institutiei, Bogdan Chiritoiu. Ancheta a fost initiata inca din octombrie 2008, ca urmare a unei autosesizari. Autoritatea de reglementare in domeniul concurentei a anuntat la acea data ca investigatia are la baza suspiciuni privind un posibil

Consiliul Concurentei investigheaza daca bancile din Romania s-au inteles intre ele privind stabilirea nivelului dobanzilor, a declarat, marti, presedintele institutiei, Bogdan Chiritoiu. Ancheta a fost initiata inca din octombrie 2008, ca urmare a unei autosesizari. Autoritatea de reglementare in domeniul concurentei a anuntat la acea data ca investigatia are la baza suspiciuni privind un posibil schimb de informatii, precum si "anumite conduite comerciale".

"Investigatia vizeaza toate bancile din Romania si nu pot sa spun cand se termina. Acolo este o discutie privind o intelegere pentru stabilirea nivelului dobanzilor", a declarat Chiritoiu. El a spus ca ancheta este desfasurata de raportori independenti, acestia urmand sa aduca dovezi care vor fi discutate in plenul Consiliului, unde vor fi audiate si bancile. Institutiile bancare vor avea posibilitatea de a ataca in instanta decizia Consiliului in termen de 30 de zile de la data comunicarii.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos