Conducerea CA al Romexterra si denumirea bancii se modifica in aprilie

Conducerea CA al Romexterra si denumirea bancii se modifica in aprilie

Actionarii Romexterra Bank vor discuta in luna aprilie inlocuirea conducerii Consiliului de Administratie (CA), modificarea actului constitutiv si schimbarea denumirii institutiei de credit in MKB Romexterra Bank.n prezent, conducerea CA al bancii este asigurat de un presedinte, Adrian Radu, si doi vicepresedinti, Vasile Rosca si Gheorghe Iliescu. Adrian Radu va continua sa fie presedinte. Din

Actionarii Romexterra Bank vor discuta in luna aprilie inlocuirea conducerii Consiliului de Administratie (CA), modificarea actului constitutiv si schimbarea denumirii institutiei de credit in MKB Romexterra Bank.n prezent, conducerea CA al bancii este asigurat de un presedinte, Adrian Radu, si doi vicepresedinti, Vasile Rosca si Gheorghe Iliescu. Adrian Radu va continua sa fie presedinte.

Din CA mai fac parte Tamas Erdei, presedintele bancii ungare MKB, actionarul majoritar al Romexterra Bank, Neil A. Watson, membru al CA MKB Bank, Gerhard Gribkowsky si Ralph Schmidt din partea Bayerische Landesbank, grupul care controleaza MKB Bank.

Adrian Radu declara in luna februarie, ca Romexterra se afla in proces de trecere la standardele grupului Bayerische Landesbank, unul dintre puncte fiind separarea conducerii executive de cea neexecutiva. Potrivit presedintelui Romexterra, Consiliul de Administratie va avea cinci membri, fata de sapte in prezent si va avea rol neexecutiv. Presedintele Consiliului va fi Tamas Erdei, iar conducerea executiva va fi asigurata de un presedinte si doi vicepresedinti.

Operationala din martie 1994, Romexterra a fost infiintata de un grup de firme cu activitati in industria petroliera si a gazelor naturale. La finele anului trecut, banca avea active de 1,22 miliarde de lei, ceea ce reprezinta o cota de piata de 0,7%. Pentru acest an, institutia de credit isi propune atingerea unei cote de 1,1%.

Reteaua teritoriala a Romexterra se va extinde in acest an cu 35 de unitati, la 96 de sucursale si agentii, investitia fiind de zece milioane de euro.Fondurile sunt destinate noilor sedii, amenajarii acestora, achizitionarii de aparatura, software, tehnica de calcul, mobilier.
&nbspBanca ungara MKB a preluat, in luna octombrie a anului trecut, 55,36% din actiunile Romexterra, in urma unei oferte publice derulate prin intermediul firmei cipriote Demera. Ulterior lansarii ofertei Demera, fondul ceh de investitii PPF a lansat o oferta la un pret superior celui anuntat de Demera. PPF controleaza aproximativ 20% din capital.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos