Companiile de pensii private au investit peste 200 mil. euro doar in capitalul social

Companiile de pensii private au investit peste 200 mil. euro doar in capitalul social

Cele 18 companii de pensii private obligatorii (pilonul II) au investit in ultimele 7-8 luni peste 200 de milioane de euro numai in capitalul social al firmelor respective, potrivit datelor centralizate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), pe baza informatiilor de la Registrul Comertului. ING Fond de Pensii, liderul pietei de

Cele 18 companii de pensii private obligatorii (pilonul II) au investit in ultimele 7-8 luni peste 200 de milioane de euro numai in capitalul social al firmelor respective, potrivit datelor centralizate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), pe baza informatiilor de la Registrul Comertului.

ING Fond de Pensii, liderul pietei de profil, este si compania cu cel mai mare capital social, de aproape 63 de milioane de euro, adica 31% din capitalul social total investit de cele 18 fonduri.

Pe locurile urmatoare in topul celor mai capitalizate companii de pensii se afla Interamerican (29,4 mil. euro), Aviva (19,5 mil.euro) si BCR (13,5 mil. euro). Totalul la nivelul pietei este de peste 746 de milioane de lei (201,7 mil. euro).

Investitiile totale ale companiilor de pensii au fost insa mult mai mari decat cheltuielile cu capitalul social, potrivit jucatorilor de pe piata. Acestia estimeaza ca investitiile totale pentru atragerea celor 4,2 milioane de clienti au fost de circa 500-600 de milioane de euro.
(Ziarul Financiar)

ANUNT IMPORTANT. In perioada 17 – 19 aprilie 2008, la Institutul Bancar Roman, va avea loc cea de-a doua editie a TARGULUI BANKINGJOBS. Evenimentul ofera tuturor celor care doresc sa se angajeze in domeniul bancar un bun prilej de a intra in contact direct cu specialistii de resurse umane ale institutiilor de credit. Alte detalii pe www.targulbankingjobs.ro .

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos