Comisionul de intretinere, pacaleala pentru clientii Raiffeisen Bank

Comisionul de intretinere, pacaleala pentru clientii Raiffeisen Bank

O noua tentativa de phishing a avut loc asupra clientilor Raiffeisen Bank. E-mail-ul primit de acestia, intitulat "Comisionul de intretinere", lanseaza invitatia de a se loga la contul propriu prin intermediul serviciului de internet banking. Iata textul invitatiei: "Prin prezenta notificare iti aducem la cunostinta preluarea comisionului de intretinere in valoare de 1,50 RON din

O noua tentativa de phishing a avut loc asupra clientilor Raiffeisen Bank. E-mail-ul primit de acestia, intitulat "Comisionul de intretinere", lanseaza invitatia de a se loga la contul propriu prin intermediul serviciului de internet banking. Iata textul invitatiei: "Prin prezenta notificare iti aducem la cunostinta preluarea comisionului de intretinere in valoare de 1,50 RON din contul tau. De asemenea ai 1 mesaj necitit (Modificare Cont Distrigaz). Pentru vizualizarea detaliilor logheaza-te acum. Adresa web pentru logare o poti gasi mai jos". Adresa de web cuprinsa in mesaj (http://raiffeisenonline.ro/eBankingWeb/login) duce insa catre un site fantoma (http://0xcf24ec9d/~test/eBankingWeb/login.html).

Interesant este insa faptul ca de aproape o luna nu trece o saptamana fara doua-trei atacuri de phishing asupra clientilor Raiffeisen Bank. Acestea atacuri au inceput in primele zile ale lui iulie, cand clientii Raiffeisen au primit, mai multe zile la rand, mailuri in care li se solicitau date confidentiale precum PIN-ul sau parola contului de Internet Banking, pe motivul unui update de securitate a serviciilor bancii. Spre jumatatea lunii, tentativele au devenit subtile, mail-urile prezentandu-se sub forma unor actiuni ale bancii de a proteja clientii chiar impotriva atacurilor de phishing. "Spune stop atacurilor de phishing!", se scria in subiectul mail-ului din 14 iulie, pentru ca pe 19 iulie clientii Raiffeisen sa citeasca in titlu: "Va rugam fiti la curent cu atacurile de tip phishing!".

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos