Comisionele sunt la limita dintre smecherie si inselaciune penala. Cine spune?

Comisionele sunt la limita dintre smecherie si inselaciune penala. Cine spune?

Ne aducem aminte cu totii, România anilor 2006–2008 era una in care economia „duduia“. Cresteri economice sustinute an dupa an si perspective extrem de optimiste, scrie Radu Burlacu pe moneyexpress.ro In cadrul articolului, jurnalistul a intervievat si analisti politici, pentru ca bancherii se feresc de declaratii oficiale. L-am intrebat pe Moise Guran daca guvernatorul putea sa impuna

Ne aducem aminte cu totii, România anilor 2006–2008 era una in care economia „duduia“. Cresteri economice sustinute an dupa an si perspective extrem de optimiste, scrie Radu Burlacu pe moneyexpress.ro In cadrul articolului, jurnalistul a intervievat si analisti politici, pentru ca bancherii se feresc de declaratii oficiale. L-am intrebat pe Moise Guran daca guvernatorul putea sa impuna reglementari privind clauzele abuzive sau comisioanele ascunse din contractele de creditare: „In privinta comisioanelor, da, aveti dreptate, ele sunt la limita dintre smecherie si inselaciune penala. Aici cred ca a gresit Isarescu, protejându-i pe bancheri in momentul in care Protectia Consumatorilor a facut o lege aspra in acest sens“.

„Din punctul meu de vedere, scumpirea creditelor a reprezentat doar un abuz de pozitie dominanta, uneori cu acoperire contractuala“ – spune Radu Soviani.
Intrebarea jurnalistului merge mai departe- guvernatorul Mugur Isarescu putea sa intervina astfel incât clauzele din contracte care raportau nivelul dobânzii in functie de evolutia ratei de referinta interne a bancii sa fie interzise in România?
„Bineinteles ca putea sa intervina pentru ca este autoritatea de supraveghere si control“ – crede si avocatul Piperea
dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos