Comisioanele de rambursare anticipata ar putea fi eliminate

Comisioanele de rambursare anticipata ar putea fi eliminate

Consiliul Concurentei (CC) propune eliminarea comisioanelor de rambursare anticipata a creditelor de consum, in conformitate cu directivele europene, si extinderea si la celelalte credite sau limitarea la 1%, a declarat marti presedintele CC, Bogdan Chiritoiu. "Am analizat concurenta la nivel bancar si mai ales in ce masura comisioanele bancilor impiedica migrarea clientilor de la o

Consiliul Concurentei (CC) propune eliminarea comisioanelor de rambursare anticipata a creditelor de consum, in conformitate cu directivele europene, si extinderea si la celelalte credite sau limitarea la 1%, a declarat marti presedintele CC, Bogdan Chiritoiu. "Am analizat concurenta la nivel bancar si mai ales in ce masura comisioanele bancilor impiedica migrarea clientilor de la o banca la alta. Aici intervine problema comisionului de rambursare anticipata, care impiedica exact aceasta miscare a clientilor intre banci", a spus presedintele CC. Chiritoiu a precizat ca aceasta propunere are in vedere modificarea cadrului legal existent, noua lege urmand sa intre in vigoare pana in luna mai a anului 2010.

"Aceasta directiva de reglementare a comisioanelor trebuie aplicata si in Romania, iar noi avem incredere ca acest lucru va fi posibil. Vom discuta in cursul zilei de azi (marti-n.r.) cu reprezentantii sistemului bancar, pentru a stabili cum sa o punem in practica", a adaugat Bogdan Chiritoiu. Presedintele CC a mai spus ca principalul efect al aplicarii acestei directive va fi o presiune asupra bancilor, care se vor simti amenintate de o posibila migrare a clientilor, fiind astfel obligate sa reduca din comisioane. "In majoritatea tarilor europene, bancile au rate fixe, ceea ce inseamna ca banca isi asuma un risc destul de mare. La noi, situatia este diferita, riscul fiind pe spinarea clientului, iar profitul bancilor este mult mai bine protejat", a concluzionat reprezentantul autoritatii de concurenta. Consiliul Concurentei a fost infiintat prin Legea concurentei anul 1996. in conformitate cu prevederile Legii concurentei, CC are drept scop protejarea si stimularea concurentei pentru asigurarea unui mediu concurential normal, in vederea promovarii intereselor consumatorilor.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos