Comisia Europeana regreta decizia aberanta a S&P

Comisia Europeana regreta decizia aberanta a S&P

Comisarul european pentru Afaceri Economice Olli Rehn si-a exprimat "regretul fata de decizia aberanta a Standard and Poor’s (S&P)", care a scazut vineri ratingul a noua tari din zona euro, se arata intr-un comunicat. "Dupa ce am verificat ca momentul nu a fost ales la intâmplare, regret decizia aberanta adoptata astazi (vineri) de Standard and

Comisarul european pentru Afaceri Economice Olli Rehn si-a exprimat "regretul fata de decizia aberanta a Standard and Poor’s (S&P)", care a scazut vineri ratingul a noua tari din zona euro, se arata intr-un comunicat. "Dupa ce am verificat ca momentul nu a fost ales la intâmplare, regret decizia aberanta adoptata astazi (vineri) de Standard and Poor’s cu privire la ratingul mai multor tari din zona euro, in momentul in care acestea actioneaza hotarât pe toate fronturile cu scopul de a raspunde crizei", afirma Rehn, citat in comunicat.

Standard & Poor’s a scazut, intre altele, ratingurile Frantei si Austriei, care au trecut de-acum de la calificativul "AAA" la "AA+", dar si ale Italiei, Spaniei si Portugaliei.

"Aceasta initiativa face si mai necesara consolidarea bugetara si reformele structurale" in tarile din zona euro, impunând totodata "necesitatea de a gasi raspunsuri la fragilitatile sectorului bancar, de a ne consolida apararea financiara si guvernanta economica", continua Rehn. El subliniaza de asemenea ca "decizii recente ale UE, combinate cu actiunile Bancii Centrale Europene (BCE), au contribuit la relaxarea tensiunilor pe piata datoriilor suverane".
"De-acum este importanta finalizarea cât mai rapid posibil a formei de functionare a Mecanismului European de Stabilitate (MES) si, asa cum au decis sefii de stat si de Guvern pe 9 decembrie, devansarea intrarii acestuia in vigoare in iulie 2012", adauga oficialul european.

Acest mecanism urmeaza sa inlocuiasca in mod permanent Fondul de securitate al zonei euro (FESF), iar "plafonul sau de 500 de miliarde de euro va fi reevaluat in martie", a mai anuntat Olli Rehn.

 

Citeste aici despre deciziile S&P

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos