Comisia Europeana: O banca mica din Romania a intrat cu solvabilitatea sub 9%

Comisia Europeana: O banca mica din Romania a intrat cu solvabilitatea sub 9%

O banca mica din România a inregistrat la nivelul lunii septembrie o rata de solvabilitate mai mica de 9%, mentioneaza Comisia Europeana in ultimul raport de evaluare aferent acordului de tip preventiv. Situatia reprezinta un semnal de alarma pentru BNR. Evident, Comisia nu divulga numele bancii respective, insa existenta acesteia cu o solvabilitate intre 8

O banca mica din România a inregistrat la nivelul lunii septembrie o rata de solvabilitate mai mica de 9%, mentioneaza Comisia Europeana in ultimul raport de evaluare aferent acordului de tip preventiv. Situatia reprezinta un semnal de alarma pentru BNR. Evident, Comisia nu divulga numele bancii respective, insa existenta acesteia cu o solvabilitate intre 8 si 9% aparea si intr-un grafic prezentat recent de Nicolae Cinteza, potrivit ZF.

Pragul minim reglementat de solvabilitate este de 8%, dar cu exceptia acelei banci mici, toate bancile din România se situau la sfârsitul lunii septembrie peste pragul de 10% indicat de BNR.

"Bancile va trebui sa se descurce cu presiuni in crestere asupra ratelor de solvabilitate si ca urmare ar putea avea nevoie sa-si intareasca si mai mult bufferele de capital si, in unele cazuri, sa analizeze posibilitatea reducerii portofoliilor de active cu risc", scriu expertii Comisiei in raportul mentionat.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos