Clientii societatilor de leasing vor aglomera administratiile financiare la inceputul anului viitor

Clientii societatilor de leasing vor aglomera administratiile financiare la inceputul anului viitor

Cei care si-au cumparat un automobil prin leasing, iar contractul este in continuare in derulare dupa 1 ianuarie 2007, vor avea o bataie de cap in plus dupa aceasta data, odata cu intrarea in vigoare a noului Cod Fiscal. Dupa aceasta data, ei vor trebui sa-si plateasca singuri impozitul pe masina, in conditiile in care

Cei care si-au cumparat un automobil prin leasing, iar contractul este in continuare in derulare dupa 1 ianuarie 2007, vor avea o bataie de cap in plus dupa aceasta data, odata cu intrarea in vigoare a noului Cod Fiscal. Dupa aceasta data, ei vor trebui sa-si plateasca singuri impozitul pe masina, in conditiile in care acum este suportat de utilizator si platit de societatea de leasing. Secretarul general al Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB), Adriana Ahciarliu precizeaza ca, potrivit prevederilor documentului, proprietatea fiscala se va transfera utilizatorilor bunului care face obiectul unui contract de leasing.

In aceste conditii, cei care au incheiat contracte de leasing pana la 31 decembrie 2006 vor trebui sa se prezinte la inceputul anului viitor la administratiile financiare de care apartin si sa declare masina obtinuta prin leasing pentru plata impozitutui, declaratie care va fi insotita de o copie a contractului de leasing. Iar acest lucru trebuie sa il faca intr-un  timp scurt, intrucat legea prevede ca limita pentru depunere declaratiilor data de 31 ianuarie 2007. In cazul contractelor incheiate anul viitor, cei care isi cumpara masina in leasing vor fi obligati sa se prezinta la administratiile financiare cu declaratia fiscala si o copie a contractului de leasing in termen de 30 de zile de la incheierea contractului, urmand sa plateasca singuri impozitul datorat statului pentru autovehicului achizitionat.

De asemenea, astfel de obligatii au si cei care au incheiat un contract de leasing imobiliar. Impozitul pe cladiri datorat de persoanele juridice pe perioada de leasing financiar se determina pe baza valorii negociate intre parti, fara TVA. Daca in contractul de leasing suma este mentionată in valuta, valoarea impozitului se stabileste prin raportarea la cursul BNR din data efecturarii platii. Impozitul este platit de locatar, respectiv persoana care a contractat cladirea in leasing. 

Bogdan Popescu
bogdan.popescu@bakingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos