Clientii ramasi fara loc de munca ar putea primi clementa din partea bancilor

Clientii ramasi fara loc de munca ar putea primi clementa din partea bancilor

Mai multe banci din Romania au dat asigurari in ultima vreme ca sunt dispuse sa-si inteleaga clientii care intra in incapacitate de plata pentru o scurta perioada de timp si astfel nu-si pot achita ratele la credite. Oficialii institutiilor de credit sustin ca sunt pregatiti sa acorde consultanta acestor clienti, incercand sa gaseasca cele mai

Mai multe banci din Romania au dat asigurari in ultima vreme ca sunt dispuse sa-si inteleaga clientii care intra in incapacitate de plata pentru o scurta perioada de timp si astfel nu-si pot achita ratele la credite. Oficialii institutiilor de credit sustin ca sunt pregatiti sa acorde consultanta acestor clienti, incercand sa gaseasca cele mai bune solutii pentru iesirea din criza. Este si cazul BCR, care prin vocea directorului executiv al Directiei Dezvoltare Afaceri si Produse Retail, Sorin Mititelu, si-a aratat disponibilitatea de a accepta amanarea platilor de rate pentru persoanele care isi pierd locul de munca. "Pentru cei care isi pierd locul de munca, am putea amana pentru o perioada foarte scurta obligatiile pe care le au acestia fata de banca. Orice decizie in acest sens se va lua punctual, la nivel individual", a subliniat Mititelu. De asemenea, directorul BCR a aratat ca banca va asigura suport tehnic si consultanta celor care vor intampina probleme temporare de administrare a lichiditatilor.

Banca mama a lansat un credit cu asigurare de somaj

Erste Bank, actionarul celei mai mari banci din Romania, a introdus deja la produsele de creditare intre 7.000 si 30.000 de euro, componenta de asigurare Komfort Kredit, prin care clientii sunt protejati in fata riscului de neplata a creditului si a dobanzilor bancare, informeaza Agerpres. In cazul in care un client ramane fara loc de munca sau nu mai poate munci din cauza de boala, banca ii plateste ratele. In aceasta perioada, banca administreaza contul clientului, potrivit graficului de rambursare, iar termenii contractului de credit raman nemodificati. Banca acopera integral creditul in cazul incapacitatii de munca de 50 la suta, al incapacitatii totale de munca sau deces al persoanei creditate. Rata de asigurare platita pe perioada creditului nu depaseste 2.000 de euro pe total perioada creditata. Banca garanteaza pentru clientii sai care opteaza pentru Komfort Kredit formalitati simple de inregistrare, acceptarea oricarei cereri, fara prime de risc sau control medical.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos