Clientii Raiffeisen Bank in pericol

Clientii Raiffeisen Bank in pericol

Adresele de e-mail ale clientilor de la Raiffeisen Bank au fost invadate de mesaje prin care sunt rugati sa acceseze o pagina de internet a bancii pentru a-si verifica conturile personale. In fapt, acest indemn vine din partea unor pirati informatici, care incearca astfel sa puna mana pe conturile clientilor serviciului Raiffeisen Online pentru a

Adresele de e-mail ale clientilor de la Raiffeisen Bank au fost invadate de mesaje prin care sunt rugati sa acceseze o pagina de internet a bancii pentru a-si verifica conturile personale. In fapt, acest indemn vine din partea unor pirati informatici, care incearca astfel sa puna mana pe conturile clientilor serviciului Raiffeisen Online pentru a le devaliza. Accesand link-ul din e-mail erai trimis intr-o clona a paginii de internet a serviciului Raiffeisen Online, unde erai invitat sa completezi datele de securitate ale contului personal. Va prezentam in continuare mesajul:

Stimate client,

Recent, Banca Raiffeisen a derulat o procedura de reverificare a conturilor online datorita numarului crescand de frauda in anumite tari eurpene. Protejarea securitatii contului Dumneavoastra si a retelei Raiffeisen este principala noastra grija. Ca si o masura preventiva trebuie sa va reverificati datele online pentru o mai mare siguranta. Va rugam sa va logati dand click pe linkul de mai jos:

Click Aici

Ne pare rau pentru deranjul cauzat insa este in folosul contului si depozitelor Dumneavoastra.

Va rugam sa nu raspundeti acestui e-mail. Mailurile trimise catre aceasta adresa nu primesc raspuns. Pentru ajutor, intra in contul tau online si alege "Ajutor".
   

Ce iti ofera Raiffeisen Online?

Acces 24/7 online, securizat, la conturile tale oriunde in lume!
   
Plati intra sau interbancare
   
Programare plati automate sau repetitive
   
Plati facturi sau catre trezorerie
   
Constituire si lichidare depozite
   
Transferuri intre conturile proprii
   
Schimburi valutare

Toate tranzactiile tale se realizeaza in timp real!

Raiffeisen atentioneaza: nu va lasati pacaliti!

Raiffeisen Bank reaminteste detinatorilor de carduri: nu raspundeti mesajelor electronice in care vi se cere numarul de card si codul PIN, totul dupa ce am primit pe adresa redactiei un mesaj important de la "Raiffeisen online".

O data cu folosirea pe scara larga a Internetului, se raspandeste si metoda cunoscuta sub numele de “phishing” de a trimite mesaje electronice catre utilizatori de e-mail prin care li se solicita acestora date personale de identificare bancara. Un exemplu recent este si cel prin care un astfel de mesaj electronic, formulat ca si cind ar veni din partea Raiffeisen Bank (cu un design similar cu cel al site-ului oficial Raiffeisen Online), se solicita destinatarilor diverse informatii confidentiale. Raiffeisen Bank a luat masuri imediat pentru blocarea acestor tentative de frauda. Este important de mentionat ca securitatea sistemului Raiffeisen Online nu a fost afectata nici un moment.

Este un bun prilej sa reamintim clientilor nostri citeva aspecte de baza privind utilizarea responsabila a instrumentelor de acces la conturile lor:
Raiffeisen Bank nu solicita in nici o situatie informatii confidentiale prin e-mail (parola, numar de card sau cod PIN);

Parola, codul PIN nu se divulga sub nici un motiv; nu se raspunde nici unei solicitari de a divulga parola sau codul PIN; acestea sunt destinate utilizatorilor pentru accesul la canale specializate de acces: ATM, POS, Raiffeisen Online; clientii care primesc astfel de mesaje sunt rugati sa contacteze banca la numarul de telefon 0800.802.02.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos