Clientii produselor de economisire – creditare au incasat primele de la stat

Clientii produselor de economisire – creditare au incasat primele de la stat

Cele trei banci ce activeaza pe segmentul produselor de economisire/creditare –  Raiffeisen Banca pentru Locuinte, HVB Banca pentru Locuinte si BCR Banca pentru Locuinte, au virat in conturile clientilor banii reprezentand prima de la stat. Potrivit cadrului legal de functionare al bancilor pentru locuinte, in fiecare an, Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Locuintei vireaza in conturile

Cele trei banci ce activeaza pe segmentul produselor de economisire/creditare –  Raiffeisen Banca pentru Locuinte, HVB Banca pentru Locuinte si BCR Banca pentru Locuinte, au virat in conturile clientilor banii reprezentand prima de la stat. Potrivit cadrului legal de functionare al bancilor pentru locuinte, in fiecare an, Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Locuintei vireaza in conturile acestora (care solicitain numele clientilor prima de stat) cuantumul total al subventiilor acordate de statul roman persoanelor fizice care au incheiat contracte de economisire-creditare.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a virat in conturile clientilor circa 2 milioane EUR, suma aferenta primei de stat pentru economiile realizate in 2008, iar HVB Banca pentru Locuinte, care trece printr-un proces de fuziune cu RBL, a virat, tot pentru anul trecut, 0,5 milioane EUR. Astfel, Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a virat, in conturile clientilor sai, aproximativ 15 milioane de EUR, pentru prima de stat aferenta economiilor realizate din 2004 pana in prezent, se arata in comunicatul publicat luni de banca.

Incepând cu 1 ianuarie 2009, prima de stat s-a majorat de la 15% la 25% din suma economisita in anul precedent in sistemul de economisire-creditare. In valoare absoluta, prima anuala a fost extinsa, prin Ordonanta de Urgentaadoptatade Guvernul României, de la 150 de EUR la 250 de EUR, echivalentul in lei.

"Produsele de economisire-creditare sunt printre cele mai sigure produse de pe piata bancara romaneasca si poate printre singurele produse bancare sprijinite de stat, prin acordarea primei de la stat celor ce economisesc prin acest sistem. Faptul ca numai pentru economiile realizate in 2008  statul a acordat clientilor RBL aproximativ 2 milioane EUR demonstreazacaincepe sase constientizeze importanta si siguranta sistemului de economisire-creditare", a declarat Alexandru Ciobanu, presedintele  Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Pe de alta parte, HVB Banca pentru Locuinte a incasat in numele clientilor prima de stat aferentaeconomiilor realizate de acestia in cursul anului 2008, in valoare de aproape 0,5 milioane EUR. in cei 5 ani de functionare, clientii HVB Banca pentru Locuinte au beneficiat din partea statului de prime totale in valoare de circa 1,5 milioane EUR. "HVB Banca pentru Locuinte urmeaza sa fuzioneze cu Raiffeisen Banca pentru Locuinte, proces ce se aşteaptaa fi finalizat in al treilea trimestru al acestui an", se arata in comunicatul HVB BpL.

BCR BpL a virat clientilor 3,3 milioane lei din prima de stat aferenta sumelor economisite in 2008

BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) a virat in conturile clientilor aproximativ 3,3 milioane lei, fonduri aferente primei de stat pentru sumele economisite anul trecut, a anuntat luni banca. Cele peste 56.000 de contracte BCR BpL, pentru care clientii au facut depuneri pana la sfarsitul anului 2008, beneficiaza de prima de stat de 15% din sumele economisite, nu mai mult de 150 EUR (contravaloarea in lei).

"Incepand cu anul 2009, produsele de economisire-creditare au devenit si mai atractive: prima de la stat a fost majorata la 25% din depunerile anuale, valoarea acesteia crescand pana la nivelul de 250 EUR (contravaloarea in lei) pentru toate categoriile de deponenti. Astfel, randamentul produselor BCR Banca pentru Locuinte poate atinge maximum 25%, cel mai mare de pe piata de retail bancar", a declarat Petre Tulin, presedintele BCR BpL. BCR BpL a incheiat anul 2008 ca lider de piata la contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ nou incheiate.

Banca, parte a grupului BCR, este prezenta pe piata romaneasca incepand cu luna iulie a anului 2008, cu trei produse de economisire creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ. Actionariatul BCR BpL este format din Banca Comerciala Romana – 80% din capitalul social si Bausparkasse der Osterreichischen Sparkassen Aktiengesellschaft – 20% din capitalul social. Tot luni, Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a anuntat ca a virat in conturile clientilor circa 2 milioane EUR, suma aferenta primei de stat pentru economiile realizate in 2008, iar HVB Banca pentru Locuinte, care trece printr-un proces de fuziune cu RBL, a virat, tot pentru anul trecut, 0,5 milioane EUR.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos