Clientii BCR BpL au incasat 20,1 milioane lei din Prima de Stat pentru economiile realizate in cursul anului 2010

Clientii BCR BpL au incasat 20,1 milioane lei din Prima de Stat pentru economiile realizate in cursul anului 2010

BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), liderul pietei de economisire-creditare pentru domeniul locativ, a transferat pe conturile clientilor sai Prima de Stat virata de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Turismului. In urma acestei tranşe de 20,1 milioane lei, clientii BCR BpL au primit peste 61 milioane lei din Prima de Stat aferenta economiilor realizate in

BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), liderul pietei de economisire-creditare pentru domeniul locativ, a transferat pe conturile clientilor sai Prima de Stat virata de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Turismului. In urma acestei tranşe de 20,1 milioane lei, clientii BCR BpL au primit peste 61 milioane lei din Prima de Stat aferenta economiilor realizate in cursul anului 2010.

Pâna in prezent, de la infiintarea BCR BpL, clientii au beneficiat de echivalentul a peste 25 milioane euro (108,7 milioane lei) Prima de Stat in vederea imbunatatirii conditiilor lor locative, prin achizitia de locuinte sau prin modernizarea, renovarea sau reabilitarea locuintelor existente.

Statul Român acorda Prima de Stat pentru toti cetatenii români care doresc sa investeasca in domeniul locativ şi economisesc pe baza contractelor de economisire-creditare incheiate cu bancile pentru locuinte. Prima de Stat reprezinta 25% din economiile anuale ale clientilor, dar nu poate depaşi echivalentul in lei a 250 euro /an/client.

„Prin acordarea Primei de Stat pentru clientii sistemului de economisire-creditare, Statul Român reconfirma sustinerea constanta a acestui Program, inca de la implementarea sa in România. Statul a inteles beneficiile acestui sistem in perioadele de criza economica, respectiv faptul ca genereaza creştere economica sustenabila şi nu implica nici un fel de risc valutar sau de rata a dobânzii pentru clienti. Eficienta sistemului de economisire-creditare pentru domeniul locativ a fost dovedita in tarile cu traditie in domeniu, dintre care mentionez Austria, cu o istorie de peste 80 de ani a sistemului şi un grad de acoperire a pietei de peste 60% din populatie, dar şi Cehia, unde functioneaza de 20 de ani şi acopera cca. 50% din populatie”, a declarat Alexandru Ciobanu, preşedintele BCR Banca pentru Locuinte.

Pâna la finalul anului 2011, produsele de economisire-creditare au atras la BCR BpL numeroşi clienti noi, portofoliul de contracte depaşind un sfert de milion de clienti (contracte) active, pentru care depozitele totale au depaşit 860 milioane lei.

Clientii BCR BpL beneficiaza de multiple avantaje pentru perioada de creditare in care pot accesa credite locative cu dobânzi fixe de 5% sau 6% pe an, acordate exclusiv in lei. Astfel, clientii nu sunt afectati de riscul valutar şi nici de fluctuatiile ratei dobânzii. In plus, deoarece clientii sunt obişnuiti cu economisirea lunara, percep un efort minim de rambursare a creditului.

Un alt avantaj important al tuturor produselor de creditare BCR BpL este comisionul ZERO de acordare / analiza dosar. De asemenea, BCR BpL NU percepe comision pentru rambursarea anticipata.

Pentru clientii care doresc sa işi cumpere o locuinta sau un teren, sa işi renoveze, sa işi modernizeze sau sa işi reabiliteze termic locuintele, dar nu au economisit inca suma minima necesara pentru obtinerea unui credit locativ, BCR BpL ofera credite tip punte, intermediare şi anticipate.

De exemplu, pentru clientii care au un avans de 25% din suma necesara pentru achizitia unei locuinte sau a unui teren şi doresc sa beneficieze de rate mici pe cea mai mare parte a contractului de credit, BCR BpL ofera posibilitatea de a contracta un credit Anticipat Locuinta Avantaj, garantat cu ipoteca, cu o dobânda fixa de 8%, pâna la transformarea in credit Bauspar cu 5% dobânda fixa şi cu zero comision de acordare (analiza dosar).

Astfel, un client care are solicita un credit de 110.000 lei pe o perioada de 14 ani şi are un avans de 27.500 lei, plateşte in primii 4 ani ai contractului o rata de cca. 1.430 lei / luna, compusa din rata creditului anticipat cu 8% dobânda fixa in valoare de cca. 790 lei şi rata de economisire de cca. 640 lei / luna, necesara pentru a ajunge la repartizarea contractului. Dupa cei 4 ani, când creditul anticipat (tip punte) se transforma in credit locativ (Bauspar), cu dobânda fixa de 5% pe an, clientul va plati doar 600 lei / luna, timp de 10 ani (120 luni).

Creditele acordate de BCR BpL pentru domeniul locativ au ca destinatii posibile: modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.

Alte avantaje ale contractelor de economisire-creditare pentru domeniul locativ prin intermediul BCR BpL sunt: dobânzile fixe oferite pentru toata durata contractului, produse destinate exclusiv pentru imbunatatirea fondului locativ, credite accesibile cu zero comisioane de acordare, şi, nu in ultimul rând, siguranta depunerilor – acestea sunt garantate de catre Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar.

Contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ pot fi incheiate cu BCR BpL direct in sucursalele şi agentiile Bancii Comerciale Romane (BCR), precum şi prin reteaua de distributie proprie a BCR BpL, respectiv prin forta directa de vânzare şi prin partenerii BCR BpL.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos