Clientii bancilor vor fi aparati de o institutie in genul Avocatul Poporului

Clientii bancilor vor fi aparati de o institutie in genul Avocatul Poporului

Bancile comerciale analizeaza posibilitatea infiintarii unei institutii care sa apare interesele tuturor consumatorilor de produse si servicii bancare in genul Avocatul Poporului, asa cum exista in tarile din Uniunea Europeana … Secretarul general al Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Negrea, a declarat pentru BankingNews intr-un amplu interviu ca rolul acestei entitati va fi acela de

Bancile comerciale analizeaza posibilitatea infiintarii unei institutii care sa apare interesele tuturor consumatorilor de produse si servicii bancare in genul Avocatul Poporului, asa cum exista in tarile din Uniunea Europeana … Secretarul general al Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Negrea, a declarat pentru BankingNews intr-un amplu interviu ca rolul acestei entitati va fi acela de a media si de a face ca bancile si clientii sa se inteleaga, evitandu-se ajungerea in justitie.

BankingNews a atras atentia asupra necesitatii instituirii unui organism care sa se ocupe numai de rezolvarea litigiilor dintre banci si clientii persoane fizice sau juridice. Articolul "Cine ii protejeaza pe consumatorii de produse bancare?!?" tragea un semnal de alarma in privinta lipsei de autoritate a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, institutie a statului, clar investita sa le apere drepturile consumatorilor.

La intrebarea "Sunt suficient de transparente bancile in raport cu publicul? Considerati necesara, in tara noastra, o institutie specializata care sa apere interesele clientilor bancari – ceva de genul Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor?", Radu Negrea, secretarul general al Asociatiei Romane a Bancilor, a raspuns: "Cat despre o posibila entitate care sa apere interesele consumatorilor de servicii bancare in fata unor posibile incorectitudini sau abuzuri, reale, din partea unor functionari, mentionez ca, de catva timp se incearca punerea pe picioare a unei institutii. Operatiunea este complicata, necesitand  timp si bani. La noi exista o entitate cu profil asemanator – “Avocatul poporului”, dar este altceva. In tarile membre ale UE exista, insa, si o institutie cu scop bancar. In mod sigur o vom avea si noi, cu precizarea ca aceasta nu se va ocupa de rezolvarea unor divergente precum cele relatate mai sus, ci de litigii cu adevarat de fond intre banca si persoane fizice sau juridice. Rolul acestui for ar fi acela de a media si a face ca partile sa se inteleaga, evitandu-se ajungerea in justitie.

Acest material poate fi preluat numai daca se citeaza sursa.

Redactia BankingNews
redactia@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos