Citigroup va desfiinta circa 2.000 de locuri de munca pentru a reduce costurile

Citigroup va desfiinta circa 2.000 de locuri de munca pentru a reduce costurile

Citigroup, cea mai mare bancă americană, va desfiinţa circa 2.000 de locuri de muncă la diviziile de investment banking şi tranzacţionare, pentru a reduce costurile, după ce problemele de pe piaţa creditelor ipoteare riscante au condus la pierderi record în trimestrul patru din 2007.             Aceste disponibilizări se adaugă celor anunţate în luna ianuarie, când

Citigroup, cea mai mare bancă americană, va desfiinţa circa 2.000 de locuri de muncă la diviziile de investment banking şi tranzacţionare, pentru a reduce costurile, după ce problemele de pe piaţa creditelor ipoteare riscante au condus la pierderi record în trimestrul patru din 2007.
           
Aceste disponibilizări se adaugă celor anunţate în luna ianuarie, când directorul general, Vikram Pandit, a declarat că banca va renunţa la 4.200 de angajaţi, potrivit unei surse apropiate situaţiei, citată de Reuters.
           
Citigroup a anunţat că a încheiat anul 2007 cu un număr de 375.000 de angajaţi.
          
 "Citigroup trebuie să miscşoreze costurile, poate mai mult şi într-un ritm mai rapid decât rivalii săi, care au o situaţie financiară mai bună. Numărul angajaţilor la importante instituţii din domeniul serviciilor financiare precum Citigroup ar putea cu uşurinţă să scadă cu 10% până la 15% în următorii cinci ani", a declarat analistul Bill Hackney, de la Atlanta Capital Management.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos