Citibank pregateste pentru toamna lansarea diviziei de retail in Romania

Citibank pregateste pentru toamna lansarea diviziei de retail in Romania

Citibank Romania se asteapta ca in acest an sa obtina un profit similar celui din 2008, insa sucursala din Romania a grupului american va investi mare parte din castiguri in dezvoltarea noii divizii de retail a Citibank, a declarat, pentru NewsIn, directorul general al bancii, Shahmir Khaliq. "Cred ca vom obtine acelasi profit si la

Citibank Romania se asteapta ca in acest an sa obtina un profit similar celui din 2008, insa sucursala din Romania a grupului american va investi mare parte din castiguri in dezvoltarea noii divizii de retail a Citibank, a declarat, pentru NewsIn, directorul general al bancii, Shahmir Khaliq. "Cred ca vom obtine acelasi profit si la finalul acestui an, pe fondul cresterii veniturilor, insa vom investi o mare parte din acesti bani in dezvoltarea diviziei de retail pe care o lansam in aceasta toamna", a spus Khaliq.

In 2008, Citibank Romania a inregistrat un profit net de aproximativ 23 milioane euro, in crestere usoara, cu 1%, fata de profitul obtinut in anul precedent. Khaliq a adaugat ca, pentru lansarea noii divizii de retail, Citibank se va baza in principal pe resursele sucursalei din Romania, pe fondul castigurilor obtinute de banca in anii trecuti si a capitalului in exces. "Avem capital in exces pe baza datelor din balanta de plati, solvabilitatea fiind de 17% conform datelor de la finalul lui 2008 si cred ca mai mare la mijlocul anului. De asemenea, rata credite/depozite este de 63%, una dintre cele mai scazute la nivel de sistem", mentionase Khaliq intr-un interviu acordat televiziunii The Money Channel.

El precizase ca, in prezent, portofoliul de credite pe parte de retail este foarte redus, banca orientandu-se in principal spre companiile mari si apoi pe IMM-uri. "Clientii principali sunt marile companii, iar portofoliul de clienti IMM este mai redus decat cel al corporatiilor. Cred ca vom continua sa tintim companii din sectorul IMM, dar nu ne asteptam la cresteri la fel de mari ca in anii trecuti", a spus directorul general al Citibank Romania. Cu toate acestea, in urma lansarii noi divizii de retail, Khaliq estimeaza ca in 5-10 ani Citibank va concura cu alte banci din piata romaneasca mai bine pozitionate pe acest segment.

"Nu vrem o sucursala la fiecare colt de strada, dar intentionam sa venim cu o oferta eficienta din punctul de vedere al clientului", a spus Khaliq. De asemenea, el considera ca, in ciuda scaderii primei de risc a Romaniei, evaluata prin nivelul CDS-urilor (Credit Default Swap), creditarea puternica isi va reveni odata ce recesiunea va lua sfarsit, somajul nu va mai creste, iar rata creditelor neperformante va incepe sa se reduca. "Momentan, sunt optimist cu moderatie si prefer sa astept inca un trimestru sau doua pana sa vorbim de terminarea recesiunii. Piata de creditare va urma aceeasi evolutie", a mai spus Khaliq la The Money Channel.

La inceputul acestui an, Citibank Romania si-a restructurat reteaua de distributie si a inchis 30 din cele 39 de centre CitiFinancial. Banca a continuat sa ofere atat servicii corporate, cat si pentru populatie prin cele 17 agentii ramase si a folosit 42 de centre de vanzare pentru a oferi credite prin intermediul brokerilor. Procesul de reorganizare a retelei de distributie a presupus concedierea a 80 – 90 de angajati. Citibank Romania s-a transformat de la 1 ianuarie 2009 in sucursala a Citibank Europe din subsidiara a societatii inregistrate in Irlanda si care tine de grupul american Citi.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos