Circa 70% din apartamentele din blocuri trebuie inlocuite in 16-25 ani

Circa 70% din apartamentele din blocuri trebuie inlocuite in 16-25 ani

Unitatile locative din blocurile de apartamente din Romania ar trebui inlocuite in proportie de 70%, intrucat structura de rezistenta a acestora este din ce in ce mai uzata, a declarat, luni, presedintele companiei Impact, Dan Popp, la un forum al oamenilor de afaceri. Dintr-un total de 3,6 milioane de apartamente, cat exista in prezent, ar

Unitatile locative din blocurile de apartamente din Romania ar trebui inlocuite in proportie de 70%, intrucat structura de rezistenta a acestora este din ce in ce mai uzata, a declarat, luni, presedintele companiei Impact, Dan Popp, la un forum al oamenilor de afaceri. Dintr-un total de 3,6 milioane de apartamente, cat exista in prezent, ar trebui inlocuite circa 2,3 milioane de apartamente.

"In prezent se construiesc aproximativ 30.000 unitati locative anual, din care numai 20% sunt apartamente in blocuri. Daca se continua in ritmul acesta de constructie, vom ajunge sa inlocuim apartamentele din blocurile vechi in 80 de ani", a afirmat Popp.
El a aratat ca necesarul de locuinte construite ar trebui sa fie de 100.000-150.000 unitati pe an, astfel incat procesul de inlocuire sa poata fi realizat in aproximativ 16-25 ani.
in Romania exista 8,1 milioane de locuinte, din care 4,5 milioane sunt case, iar restul apartamente.

Cresterea ofertei pe piata imobiliara intr-un ritm prea mare ar putea determina o scadere temporara a preturilor, cu un procent sub 10%.

"Tendinta sectorului imobiliar este de crestere in continuare, insa vor mai exista si fluctuatii descendente ale preturilor de-a lungul timpului", a explicat presedintele Impact. El a aratat ca o piata imobiliara nu va cadea, daca are capacitatea sa isi inlocuiasca vechile portofolii.

SURSA: Mediafax

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos