Cine va conduce Banca Nationala

Cine va conduce Banca Nationala

Cristian Popa si Mugur Isarescu au fost singurii care au primit in unanimitate aviz favorabil pentru un nou mandat in conducerea BNR, pentru Florin Georgescu a fost o singura abtinere, in timp Bogdan Olteanu a primit 27 de voturi pentru, 14 contra si o abtinere. Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, nu a primit aviz

Cristian Popa si Mugur Isarescu au fost singurii care au primit in unanimitate aviz favorabil pentru un nou mandat in conducerea BNR, pentru Florin Georgescu a fost o singura abtinere, in timp Bogdan Olteanu a primit 27 de voturi pentru, 14 contra si o abtinere. Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, nu a primit aviz favorabil pentru postul de viceguvernator pe care a candidat, in conditiile in care a primit 24 de voturi contra, 14 pentru si trei abtineri. Daniel Daianu si Silviu Cerna nu primit nici ei suficiente voturi pentru un aviz favorabil.

Astfel, pentru cele noua pozitii de membru in CA al BNR au primit aviz favorabil: Mugur Isarescu (guvernator), Florin Georgescu (prim-viceguvernator), Bogdan Olteanu (viceguvernator), Cristian Popa (viceguvernator), Nicolae Danila, Marin Dinu, Agnes Nagy, Napoleon Pop si Virgiliu Stoenescu (ultimii cinci membri in CA fara functie executiva). Dupa votul din Comisii, birourile permanente din Parlament ar urma sa se reuneasca pana cel tarziu joi, posibil chiar miercuri, potrivit presedintelui Comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor, Viorel stefan.

In actualul mandat, care expira in 10 octombrie, membrii CA ai BNR sunt: Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, Florin Georgescu – prim-viceguvernator, Eugen Dijmarescu – viceguvernator, Cristian Popa – viceguvernator, Silviu Cerna, Maria Ene, Agnes Nagy, Napoleon Pop si Virgiliu Stoenescu. In urma votului, PSD a obtinut trei locuri in CA, PDL si PNL cate doua, iar UDMR unul.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos