Cine minte: Basescu sau Geoana?

Cine minte: Basescu sau Geoana?

Basescu: "Geoana nu stie dobanzile bancilor"; Geoana: "Dobanzile spuse de Basescu sunt pentru firmele PDL" – acesta a fost unul dintre schimburile dure de replici asumate de candidatii la presedintie Mircea Geoana si Traian Basescu. Actualul presedinte al Romaniei l-a acuzat, la dezbaterea de la Parlament, pe Mircea Geoana ca nu cunoaste dobanzile bancilor din

Basescu: "Geoana nu stie dobanzile bancilor"; Geoana: "Dobanzile spuse de Basescu sunt pentru firmele PDL" – acesta a fost unul dintre schimburile dure de replici asumate de candidatii la presedintie Mircea Geoana si Traian Basescu. Actualul presedinte al Romaniei l-a acuzat, la dezbaterea de la Parlament, pe Mircea Geoana ca nu cunoaste dobanzile bancilor din Romania, precizand ca acestea ar fi in jur de 10-9-8 %, dar fiind contrazis de candidatul PSD, care a mentionat ca acestea sunt poate "dobanzi pentru firmele PDL".

"Mediul de afaceri e multumit ca s-a reusit stabilitatea monedei nationale si este multumit ca s-au creat conditii sa-si ia bani din banci chiar cu dobanda mai mare, pentru a-si plati ratele", a spus Basescu, fiind intrerupt de Mircea Geoana care a spus: "La 18% rata dobanzii cum poate sa fie un om de afaceri multumit?". In replica, Traian Basescu a precizat: "Imi permiteti sa va spun ca domnul Geoana nu stie dobanda la bancile din Romania? Cautati in jurul a 10-9-8 in momentul de fata, domnule Geoana". "Poate pentru firmele PDL", a raspuns Geoana.

Lasand la o parte meciul dintre Mircea Geoana si Traian Basescu, probabil ar trebui sa vedem care este realitatea de pe piata bancara. Pentru acest lucru este suficient sa reamintim faptul ca nu mai departe decat in luna noiembrie 2009, guvernatorul Mugur Isarescu considera dobanzile percepute de bancile din Romania a fi "exagerate". "Isarescu cere pentru prima data bancherilor sa reduca substantial dobanzile la credite", titra atunci "Ziarul Financiar" pornind de la evaluarile sefului Bancii Nationale, care considera ca diferenta dintre dobanzile percepute de banci la creditele in lei, de 14%-19% pe an, si rata-cheie a BNR, de 8%, este enorma.

"Este o invitatie la adresa bancilor comerciale sa coboare dobanzile. Am vazut in ziare cativa onorabili colegi ca ei nu mai coboara dobanzile pentru ca noi nu am coborat. De la 14%-19%, cat au dansii, e o diferenta enorma pana la nivelul natural", a spus Isarescu in cadrul conferintei pentru prezentarea Raportului asupra inflatiei pe trimestrul al treilea. Pornind de la aceste declaratii absolut edificatoare, sustinute de oferta de credite disponibile in portofoliile bancilor, cine a spus adevarul in fata publicului larg: Basescu sau Geoana?

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos