Cine mai poate lua un credit ipotecar? Practic, nu statistic!

Cine mai poate lua un credit ipotecar? Practic, nu statistic!

Intre teorie si practica este drum lung, spune o vorba. Dar nu e numai vorbarie, este purul adevar. Daca vrei o casa, modesta, intr-un bloc vechi si faci parte dintre tinerii modesti, cu venit mediu si fara matusi si "parinti sustinatori", afla ca nu prea poti sa faci singur acest pas. Sau mai bine zis

Intre teorie si practica este drum lung, spune o vorba. Dar nu e numai vorbarie, este purul adevar. Daca vrei o casa, modesta, intr-un bloc vechi si faci parte dintre tinerii modesti, cu venit mediu si fara matusi si "parinti sustinatori", afla ca nu prea poti sa faci singur acest pas. Sau mai bine zis teoretic este posibil, practic nu!

O analiza ZF ne arata ca intre vis si realitate este o… prapastie. Cu salariul mediu din Bucuresti, estimat la circa 380 de euro net, poate fi achizitionat un apartament cu doua camere in cartierul bucurestean Vitan in decurs de 15 ani, alocand toate veniturile, tinand cont de un pret de circa 65.000 de euro, cat cer in prezent proprietarii din zona. Statistic. Si asta daca gasesti vreo banca dispusa sa-ti crediteze visul modest.

Practic, o persoana care castiga salariul mediu in Bucuresti, circa 400 de euro, nu poate cumpara un apartament in Vitan nici macar in 30 de ani. De ce? Rata la un credit pe 30 de ani de 60.000 de euro prin programul Prima Casa este de aproximativ 280 de euro lunar, potrivit aplicatiei de calculare a ra­telor de pe site-ul Raiffeisen Bank, dar bancile accepta astazi un grad de inda­torare de maxim 50% pentru acest gen de impru­mu­turi, respectiv maxim 200 de euro lunar.

Intrebarea vine de la sine: ce statisti fac cei la la INS?
 

 

30% dintre finantari au fost pentru PRIMA CASA

O analiza Kiwi Finance, data astazi publicitatii, ne prezinta structura creditelor din 2010: 30% din structura porto­foliului de credite o reprezenta impru­mu­turile la «Prima casa», 31% au fost ipo­tecare, iar 39% au fost destinate consumului.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos