Cine-i profesorul: BCR sau Raiffeisen Bank?

Cine-i profesorul: BCR sau Raiffeisen Bank?

Programele "Scoala de bani" si "ABCdar bancar" pun fata in fata doua banci importante de pe piata romaneasca, care se "dueleaza" nu numai in produse si servicii bancare. BCR si Raiffeisen Bank si-au asumat de cateva luni si rolul unor adevarati profesori, gata sa-si poarte elevii prin alambicata lume a finantelor. Prin derularea programelor amintite,

Programele "Scoala de bani" si "ABCdar bancar" pun fata in fata doua banci importante de pe piata romaneasca, care se "dueleaza" nu numai in produse si servicii bancare. BCR si Raiffeisen Bank si-au asumat de cateva luni si rolul unor adevarati profesori, gata sa-si poarte elevii prin alambicata lume a finantelor. Prin derularea programelor amintite, cele doua institutii de credit si-au definit ca scop oficial educarea clientilor in ceea ce priveste economisirea, iar ca obiectiv neoficial atragerea cat mai multor romani dispusi sa agoniseasca bani intr-un depozit la o banca.  

"Programul <Scoala de Bani> isi propune sa dezvolte pe termen lung responsabilitatea cu privire la gestionarea bugetului persoanal si al familiei, unind elementele de macroeconomie si microeconomie si accentuand importanta ambelor parghii ale circuitului banilor: consumul si investitiile personale. <Scoala de bani> imbina informatia aplicata cu elemente de divertisment", se arata intr-un comunicat de presa al BCR.

<Scoala de bani> este un proiect disponibil pe internet la adresa www.scoaladebani.ro care imbina lectiile de teorie propriu-zisa cuprinse in doua ghiduri de lucru – "Ghidul de conversatie intre buzunar si ban" si "Ghidul de crestere a banilor" – cu elemente de divertisment si instrumente utile in gestionarea portofelului familiei. "BCR participa activ la educatia financiara a romanilor, ca parte principala a implicarii bancii in dezvoltarea comunitatii. Realitatea, confirmata de studii, este ca romanii simt nevoia de sprijin profesionist pentru administrarea mai buna a bugetului personal si pentru a intelege mecanismele financiar – bancare. Venim cu solutii concrete la framantarile oamenilor, cultivam si recompensam responsabilitatea acestora fata de bani, ii ajutam sa-si realizeze aspiratiile", declara Dominic Bruynseels, presedinte executiv al BCR, la lansarea oficiala a proiectului www.scoaladebani.ro.

Si Raiffeisen Bank a lansat un program de acest gen, catalogat ca fiind un ghid al termenilor, produselor si serviciilor bancare, cu aplicatii practice in viata de zi cu zi. Proiectul este disponibil pe pagina de internet a bancii www.raiffeisen.ro. Institutia de credit isi propune, prin lansarea seriei "ABCdar bancar", sa vina in sprijinul celor interesati de clarificarea unor aspecte legate de relatia cu banca. Seria "ABCdar bancar" cuprinde trei materiale de informare despre consilierea privind asigurarile, creditele si economisirea.

"Una dintre responsabilitatile noastre importante, ca bancheri, este sa oferim publicului cat mai multe instrumente si informatii utile pentru o administrare corecta a bugetului personal si al familiei. Programul ABCdar bancar este dedicat in primul rand celor aproape 2 milioane de clienti persoane fizice, dar speram sa fie de folos oricarui roman. Produsele bancare par uneori dificil de inteles, unele sunt mai putin cunoscute, noi credem insa ca sunt niste solutii pentru ca fiecare sa-si poata realiza obiectivele", sustine Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos