Cine are bani de economisit sa vina cu bunica la banca

Cine are bani de economisit sa vina cu bunica la banca

Desi poate nu de valori mari, economiile celor in varsta sunt o constanta. De multe ori insa, banii pensionarii stau „la saltea”, dupa cum se spune in popor, si nu in banci, precum in societatile moderne. Clientii cu un astfel de profil sunt foarte doriti de banci, in aceasta perioada in care orice lichiditate cantareste

Desi poate nu de valori mari, economiile celor in varsta sunt o constanta. De multe ori insa, banii pensionarii stau „la saltea”, dupa cum se spune in popor, si nu in banci, precum in societatile moderne. Clientii cu un astfel de profil sunt foarte doriti de banci, in aceasta perioada in care orice lichiditate cantareste greu. Atragerea economiilor pensionarilor catre depozite este o strategie incercata de tot mai multe banci, metoda utilizata fiind recompensarea acestora cu dobanzi peste cele platite pentru depozitele clasice, accesibile tuturor clientilor.

Acest plus de dobanda variaza intre 0,25 puncte procentuale si un punct procentual. In prezent, banci precum BRD, Banca Comerciala Carpatica, Alpha Bank, Procredit Bank, Credit Europe Bank si Libra Bank practica bonusuri de dobanda la depozitele constituite de pensionari. In general, ofertele vizeaza economiile in lei, insa o parte din banci bonifica si depozitele in euro ale pensionarilor. De aceste dobanzi mai mari beneficiaza si rudele celor in varsta. La randul lor, acestia pot economisii in depozitul constituit de parintele sau bunicul pensionar. Banca permite ca titularul sa numeasca un imputernicit care sa aiba acces la cont, acesta avand dreptul sa depuna bani in depozitul cu dobanda avantajoasa.

Una dintre cele mai generoase oferte pentru pensionari se regaseste la Credit Europe Bank, acolo unde depozitul in lei dedicat acestora are o dobanda cu un punct procentual peste depozitul la termen, ajungand pana la 15%, pentru termenul de 3 luni. De asemenea, banca pluseaza si la economiile in euro cu 0,5 puncte procentuale peste dobanda standard, pana la 6,5%.

Procredit Bank si Banca Comerciala Carpatica au un istoric mai indelungat in atragerea economiilor pensionarilor, cele doua banci avand in portofoliu produse dedicate acestei categorii de clienti. La Procredit, dobanda poate ajunge pana la 14,3% (scadenta 6 luni), cu 0,3 pp mai mult decat oferta standard, scadentele ducandu-se pana in 3 ani. Carpatica ofera depozitul Pensia Plus, cu termen de 1 an si o dobanda de 14,75% pentru lei si 7,25% pentru euro.

Cei de la BRD, care au anuntat ieri cresteri de dobanzi la produsele de pasiv, au urcat dobanda platita pentru depozitele pensionarilor la 13,75%, pentru scadenta de 30 de zile, si 14%, pentru scadenta de 90 de zile, diferenta fata de produsul clasic fiind de 0,25 puncte procentuale. Totodata, oferta BRD dedicata pensionarilor presupune si una dintre cele mai ridicate limite de suma practicate de banci pentru astfel de produse. Astfel, suma minima pentru constituitea depozitului este de 1.000 lei.  

 Banca  Perioada Produs Dobanda standard
lei / euro
Dobanda pentru pensionari
lei / euro
 BRD  3 luni  Depozit 1.000  13,75% 14%
 ProCredit Bank  6 luni  Depozit pentru pensionari  14% 14,3%
Banca Comeriala Carpatica  12 luni  Pensia Plus 14,75% (Vivat, 6 luni) / 6,25% 14,75% / 7,25% 
Alpha Bank  3 luni  Depozit la termen  14,25% / 6,5% 14,75% / 6,75%
 Credit Europe Bank  3 luni  Depozit la termen  14% / 6% 15% /  6,5%
 Libra Bank  3 luni  Depozit la termen  13,5% / 5,75% 13,75% / 6%

Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos