Cine ar putea fi noii sefi ai CEC Bank si Eximbank

Cine ar putea fi noii sefi ai CEC Bank si Eximbank

In mod "firesc" orice schimbare de guvern inseamna inlocuirea sefilor celor doua institutii bancare cu capital de stat – Eximbank si CEC Bank. La sefia CEC Bank favoritul este Nicoale Danila, fost BCR-ist, iar pentru Eximbank se vehiculeaza un nume cu rezonante politice, chiar daca este bancher: Ionut Costea, cumnatul PSD-istului Mircea Geoana. Nicolae Danila, fostul

In mod "firesc" orice schimbare de guvern inseamna inlocuirea sefilor celor doua institutii bancare cu capital de stat – Eximbank si CEC Bank. La sefia CEC Bank favoritul este Nicoale Danila, fost BCR-ist, iar pentru Eximbank se vehiculeaza un nume cu rezonante politice, chiar daca este bancher: Ionut Costea, cumnatul PSD-istului Mircea Geoana.

Nicolae Danila, fostul presedinte executiv al BCR, ar putea reveni in sistemul bancar prin preluarea functiei de presedinte al CEC Bank, inlocuindu-l pe Radu Ghetea, potrivit unor surse bancare. Danila beneficiaza de sprijin politic, insa negocierile s-ar putea prelungi pentru ca pe lista candidatilor sunt si alte nume avand in vedere miza pe care o constituie CEC Bank mai ales in actuala conjunctura financiara.

Ionut Costea, 49 de ani, actualul presedinte al Consiliului de Administratie al Emporiki Bank, este favorit pentru preluarea functiei de presedinte al bancii de stat Eximbank, afirma surse apropiate negocierilor politice.

Insa oficialii afirma ca inca nu se pune problema inlocuirii celor doi sefi. Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor (ANEIR) a primit acordul din partea premierului Emil Boc de a pastra cel putin o parte a conducerii EximBank, astfel incat activitatea institutiei sa nu fie blocata, a declarat joi secretarul general al asociatiei, Mihai Ionescu.

"Am primit acordul din partea premierului pentru a mentine conducerea EximBank. La CEC Bank nu s-a pus problema inlocuiri, mai multe presiuni fiind in cazul EximBank. Eu am cerut mentinerea intregii conduceri a bancii si sper ca se va pastra cel putin o parte a acesteia. Nu vrem o decapitare totala a conducerii pentru a o lua de la capat", a spus Ionescu.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos