Chilipiruri de la banci

Chilipiruri de la banci

Serviciile bancare sunt mai avantajoase la pachet. In general, bancile includ in pachete produse si servicii care nu sunt foarte folosite in mod curent de catre romani: asigurari, direct debit sau internet/mobile banking. Acestea sunt atasate unor produse de baza, mult mai cautate de clienti, precum credite, carduri si conturi curente. Unul dintre cele mai

Serviciile bancare sunt mai avantajoase la pachet. In general, bancile includ in pachete produse si servicii care nu sunt foarte folosite in mod curent de catre romani: asigurari, direct debit sau internet/mobile banking. Acestea sunt atasate unor produse de baza, mult mai cautate de clienti, precum credite, carduri si conturi curente. Unul dintre cele mai importante beneficii pentru client este pretul produselor “la pachet”, mai mic decat in cazul in care ar fi achizitionate individual. Aceasta metoda de vanzare a produselor a fost introdusa de marii retaileri, romanii prinzand repede gustul ofertelor de genul “cumperi trei la pret de unul”. Terenul odata pregatit, bancile folosesc din ce in ce mai frecvent astfel de modalitati de a vinde, bazandu-se si pe reflexul consumatorilor de a cumpara mult si ieftin. Astfel, clopotelul suna si “cainele” lui Pavlov incepe sa se gandeasca. Hmm, asigurare de viata, exonerare de la plata ratelor de credit in caz de somaj, card de credit, si incepe sa saliveze.

Divers Plus BCR un produs care are doua componente, cea obligatorie si cea optionala. Este un pachet care vine cu un credit nenominalizat acordat in lei sau valuta, pentru nevoi personale. Un certificat de asigurare de viata cu o clauza suplimentara de exonerare de la plata ratelor de credit in caz de somaj. Un card de debit, toate acestea ca si componente obligatorii. Optional se poate acorda un descoperit de cont, de maxim 6 salarii nete acordat prin intermediul cardurilor de debit in lei precum si serviciul Mobile Banking destinat clientilor posesori de carduri de debit BCR si utilizatori de telefonie mobila.

Avantajele acestui pachet sunt: finantarea oricarui proiect personal, fara a fi necesara justificarea scopului utilizarii banilor, fara aport propriu, garanti sau ipotecarea unui imobil. Practicarea unei dobanzi mai avantajoase prin diminuarea de pana la 2 puncte procentuale a dobanzii practicate, pentru creditul acordat in cadrul pachetului fata de oferta standard. Certificatul de asigurare de viata emis pe numele imprumutatului este oferit gratuit de catre banca. Clauza suplimentara de exonerare de la plata ratelor de credit in caz de somaj oferita in conditii avantajoase.

BRD vine cu 2 pachete, Clasic si Select, ambele continand cun cont curent, un card, o asigurare Confort pentru card, si o asigurare de spitalizare in caz de accident, oferita in parteneriat cu AIG Romania, serviciul de telephone banking Vocalis.

Avantajele achizionarii unuia dintre pachete sunt: odata pe luna se pot efectua gratuit, cu cardul inclus in pachet, in reteaua de ATM-uri ale bancii, consultari de sold si retrageri de numerar. La intocmirea unui dosar de credit, cu exceptia creditelor auto, precum si la emiterea cardului BRD inclus in pachet, comisioanele sunt reduse cu 20%. Tot gratuit, se pot adauga si serviciile de internet banking si mobile banking. Pachetului Select aduce in plus, prin intermediul produsului PractiCont in lei sau in euro, remunerarea contului curent, alegerea unui card Mastercard Gold.

HVB are 2 pachete, Practic si Flexibil, sunt o solutie moderna si flexibila de administrare a finantelor personale si grupeaza conturi curente, carduri VISA sau MasterCard, card partener, Online B@nking, Telephone Service. Acestea ofera modalitati alternative de a lucra cu banca prin economia de timp si de bani pe care o aduc. Costul pachetelor este cu pana la 2,5 ori mai mic decat costul cumulat al produselor si serviciilor achizitionate separat, nu au comision de administrare, plata costurilor se face anual. Cardul partener are tarif redus cu 50%.

UniCredit a lansat pachetul de servicii si produse bancare „Familia Ta” destinat romanilor care lucreaza cu forme legale in Italia, pachet care contine un set de produse si servicii care faciliteaza legatura intre romanii din Italia si familiile lor ramase in tara. In Romania. Cei care opteaza pentru acest pachet beneficiaza de o deschidere gratuita de cont curent in euro si in lei , card de debit principal si secundar fara comision de emitere si de administrare in primul an. Acces gratuit la Internet Banking pentru plati, transferuri si schimburi valutare. Pachetul asigura si alte beneficii bancare precum: schimb valutar fara comisioane, 50% discount din comisionul standard de acordare pentru creditul ipotecar, retrageri fara comision din depozit la scadenta si doua zile dupa scadenta.  Alte pachete oferite de UniCredit sunt: Basic Comodo, Comodo, Allegro sau Presto.

„Stim ca, pentru cei care lucreaza in strainatate, costurile de expediere a economiilor prin serviciile de transfer rapid sunt adesea ridicate, astfel incat venim in intampinarea lor cu o oferta care sa ii ajute sa-si administreze mai bine resursele financiare,” afirma Alina Pascu, Vicepresedinte UniCredit Romania, responsabil pentru Divizia de Retail.

Cont Total, pachet de servicii oferite posesorilor de carduri de debit de la Bancpost. El ofera posibilitatea efectuarii platilor direct de la ATM-urile bancii, pentru servicii furnizate de terti precum  Romtelecom, Vodafone, Orange, Cosmote etc. Prin intermediul mandatului de autorizare acordat bancii de catre client se poate face plata automata a unor servicii, prin posibilitatea alimentarii contului curent din contul de card prin ATM.  Se pot face transferuri intre conturile de card ale aceluiasi titular, se pot obtine informatii financiar-bancare prin intermediul serviciului SmartTEL. In functie de bonitatea clientului si a nivelului veniturilor, se poate obtine o descoperire de cont.

Cosmin Meleaca
cosmin.meleaca@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos